middagstips!
Går fort och till o med Konstapeln skulle klara det. Kanske Dinkie också, defenitivt jakthunds Jossan. Med andra ord, inte svårlagat.
Svin god köttfärssoppa! Serveras med en klick creme fraise i och vitlöksbröd!
1 l Vatten
3 Köttbuljomgtärningar
3 Potatis
1 Morot
1/2 msk Margarin
1 Gul lök
200 g Nötfärs
1/2 tsk Salt
4 tsk Paprikapulver
1tsk Svartpeppar
3 msk tomatpure
1 dl Hackad persilja
Glöm inte att slänga i en klick creme fraise när du hällt upp i tallriken! Ha inte i det direkt i grytan för guds skull.. Det ser lite osmakligt ut då..
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala under tiden potatis och morot. Skär potatisen i skivor, riv moroten grovt. Lägg potatis och morot i buljongen och koka på svag värme ca 10 mintuer. Skala och finhacka löken. Lägg margarinet i en stekpanna och värm tills margarinet blivit ljusbrunt. Fräs lök och köttfärs i stekpanan ca 5 minuter. Blanda ner kryddor och tomatpuren. Rör ner färsblandningen i soppan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Ha i persiljan.
Vitlöksbröd:
pressa ca 1 vitlöksklyfta i 50 g margarin (det underlättar när du blandar om du kört det nån sek i micron)
Ta antingen vanligt vitt rostbröd eller vanliga baguetter och dela på mitten (bagetterna alltså), smöra på vitlökssmöret.
Blanda ca 3 dl riven ost och 1 dl cremefraise i en tallrik, kleta på det på brödet och ställ in iugnen. 200 grader ca 10-15 min!
Skita gött!
Svin god köttfärssoppa! Serveras med en klick creme fraise i och vitlöksbröd!
1 l Vatten
3 Köttbuljomgtärningar
3 Potatis
1 Morot
1/2 msk Margarin
1 Gul lök
200 g Nötfärs
1/2 tsk Salt
4 tsk Paprikapulver
1tsk Svartpeppar
3 msk tomatpure
1 dl Hackad persilja
Glöm inte att slänga i en klick creme fraise när du hällt upp i tallriken! Ha inte i det direkt i grytan för guds skull.. Det ser lite osmakligt ut då..
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala under tiden potatis och morot. Skär potatisen i skivor, riv moroten grovt. Lägg potatis och morot i buljongen och koka på svag värme ca 10 mintuer. Skala och finhacka löken. Lägg margarinet i en stekpanna och värm tills margarinet blivit ljusbrunt. Fräs lök och köttfärs i stekpanan ca 5 minuter. Blanda ner kryddor och tomatpuren. Rör ner färsblandningen i soppan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Ha i persiljan.
Vitlöksbröd:
pressa ca 1 vitlöksklyfta i 50 g margarin (det underlättar när du blandar om du kört det nån sek i micron)
Ta antingen vanligt vitt rostbröd eller vanliga baguetter och dela på mitten (bagetterna alltså), smöra på vitlökssmöret.
Blanda ca 3 dl riven ost och 1 dl cremefraise i en tallrik, kleta på det på brödet och ställ in iugnen. 200 grader ca 10-15 min!
Skita gött!
Kommentarer
Postat av: Jossan
den var verkligen svingod! mumms!
Trackback