middagstips!

Går fort och till o med Konstapeln skulle klara det. Kanske Dinkie också, defenitivt jakthunds Jossan. Med andra ord, inte svårlagat.

Svin god köttfärssoppa! Serveras med en klick creme fraise i och vitlöksbröd! 

1 l Vatten 
3 Köttbuljomgtärningar 
3 Potatis
1 Morot
1/2 msk Margarin
1 Gul lök
200 g Nötfärs
1/2 tsk Salt 
4 tsk Paprikapulver
1tsk Svartpeppar 
3 msk tomatpure
1 dl Hackad persilja

Glöm inte att slänga i en klick creme fraise när du hällt upp i tallriken! Ha inte i det direkt i grytan för guds skull.. Det ser lite osmakligt ut då..

Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala under tiden potatis och morot. Skär potatisen i skivor, riv moroten grovt. Lägg potatis och morot i buljongen och koka på svag värme ca 10 mintuer. Skala och finhacka löken. Lägg margarinet i en stekpanna och värm tills margarinet blivit ljusbrunt. Fräs lök och köttfärs i stekpanan ca 5 minuter. Blanda ner kryddor och tomatpuren. Rör ner färsblandningen i soppan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Ha i persiljan.

Vitlöksbröd:

pressa ca 1 vitlöksklyfta i 50 g margarin (det underlättar när du blandar om du kört det nån sek i micron)
Ta antingen vanligt vitt rostbröd eller vanliga baguetter och dela på mitten (bagetterna alltså), smöra på vitlökssmöret.
Blanda ca 3 dl riven ost och 1 dl cremefraise i en tallrik, kleta på det på brödet och ställ in iugnen. 200 grader ca 10-15 min!

Skita gött!

Kommentarer
Postat av: Jossan

den var verkligen svingod! mumms!

2010-01-20 @ 13:21:17
URL: http://josefiineh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0