bönderna far te storstan...

Så har ännu en helg passerat. Kan inte klaga faktist. Varken på helgens aktiviteter, eller att den nu är över. Att den är över innebär ju att vi tagit oss ännu några dagar närmare inflytt i nya huset! Bara 17 dagar kvar nu. Kan knappt fatta att det är sant. Varje gång jag diskar på det gamla vanliga viset, med diskborste och vatten i hon, tänker jag, snart, snart, har jag en diskmaskin! Så räknar jag för mig själv, att om jag diskar tre gånger i veckan, och det är ca 3 veckor kvar, så kommer jag att diska i den här diskhon, inte mer än 9 gånger och sen- Aldrig mer! Hurra, också diskar jag glatt vidare med vetskapen om att den manuella diskningens dagar snart är förbi.
I morse konkade jag upp tvätten från vår spindelbebodda snusk källare. Konstapeln och Leia avnjöt sin frukost och jag kastade den rena högen på golvet och triumferade för dem att, snart, snart! skulle jag aldrig behöva tvätta in en *#+***källare igen. De tittade frågande på mig, och fortsatte äta sin frukost utan att förstå min glädje.

Helgen bravader då, lite snabbt! (?)
I lördags var vi på bio. Leia var i eld och lågor, egentligen ville hon se spöket laban, men den visades ju inte... Konstapeln som lider av svår arbetsabstinens (han har ju tvingats vara ledig i flera dagar pga av skadan, samt feber) hade dagen till ära tagit på sig sina arbetsbyxor. Jag blev irriterad.
- Du ska på bio, inte jobba! påpekade jag och snörpte ihop munnen som ett kattstjärthål.
-jaamen försökte Konstapeln, som säkert kände sig urläcker i sin uniform..
-byyyyyyyyyyt byxor! Folk tror att du är efterbliven, arbetsbyxor på en lördag (och på bio??) ?! envisades jag
Han fortsatte tjata om att byxorna var snygga, och om han vikte in de stora hängande fickorna avsedda för verktyg, så skulle ingen ens förstå att det var arbetsbyxor. Han vek mycket riktigt in fickorna innanför brallan och såg ännu nöjdare ut. Jag vägrade ge med mig, och började i stället påpeka att mönstret på dem såg ut som ett kamouflagetyg som någon snott tillbaka från 80-talet.
Märkligt tyckte kontapeln, eftersom det var säsongens arbetsbyxor. Han passade även på att förklara att de som gjorde arbetsbyxor minsann visste mer om mode än mig.
Fick honom tillslut att byta byxor. Vi åkte.
Innan bion, käkade vi på macDonalds. Leia tog god tid på sig och när vi skulle köpa godis var det ca 6 minuter kvar till bion började. Att kön var en mil lång var ju givetvis ett faktum. Jag propsade på att min kära sambo skulle inta en köplats medans jag och Leia plockade åt oss godis. Han vägrade. I sann Konstapel anda gick det förstås emot hans principer. -  - Aldrig, sa han
Jag frågade varför, som ett levande frågetecken och drog andan i tron om att dagens "lektion" skulle börja. Svaret blev dock kort:
  - Att jag skulle ställa mig i kön, innan vi har handlat klart?!
  - Så gör man bara inte, det fattar du väl?! fräste han
Jag fattade inte. Det gör jag fortfarande inte? Måste nog googla på saken. Den kanske finns någon regel i vett och etikett som gått mig obemärkt förbi. Inte låta någon annan stå i en  mil lång kö, medans man plockar åt sig en godispåse. Fy skäms på er alla som tänkt den tanken!
Vi hann precis på håret iallafall och  filmen var helt ok!
Ice age 3. Leia satt som ett ljus hela tiden och var djupt imonerad. När vi åkte hem, ville hon åka på bio igen.

I går, söndag, besökte vi Mariebergskogen. Vi skulle vara med på "trollvandring", vilket lät jättespännade. Iallafall för Leia.  Den skulle ta 45 minuter, och med tanke på att vi har en tillfällig invalid (ja, han med det tilltuffsade revbenet) så fanns det några frågetecken angånde om han verkligen skulle orka gå på trollvandring. Egentligen tror jag att han var rädd för trollen, men skyllde på revbenet.
Jag förhörde tjejen som tog betalt, hur långt det var, om man gick fort, gjorde några stopp osv. Hon förklarade vänligt att det var från tre års ålder och att det inte brukar vara några problem. Hon tittade på Leia och log,
- Hon kommer säkert att orka, fortsatte hon
- Hon är inga problem, det är HAN sa jag och nickade bort mot Konstapeln.
Tjejen såg frågande ut. 
Vi gick iallafall trollvandringen, och det var faktist jättebra. Det var troll, prinsar och prinsessor som dök upp efter vägen. Döspännande, så klart. 

Kollade på en shoppaholics bekännelser igår kväll. Shit vilken störig film. Skrattade dock så det kom både snor och tårar när hon dansade tango (?) med sin snygga chef. Vet inte vad som flög i mig. Jag skrattar nästan aldrig när jag ser på film. Filmen var bra, om man bortser från det dåliga. Vilket var mycket. Jag ger den två T av 5 möjliga.

Nu ska vi på båtsemester!

tack och Hej! (leverpastej)


Hamburgare på Mackis!


Leia och Konstapeln med matchande asoccearer, båda i armband. Leias egen design.
hans horn har börjat synas. Trodde det skulle vara små röda horn, men men.. horn som horn!


Leia och jag åker kana!

 

nämen..jag glömde ju

Glömde ju uppdatera alla som varit oroliga å Konstapelns vägnar efter att han föll i sjön.
Troligtvis har han spräck ett revben. Det är förstås jättesynd om honom.
Hans bil susade förbi utanför fönstret alldeles nyss. Undrar om han har glömt bort vart han bor?!

snabb resume!

väldigt kortfattat ska jag redogöra för mina två senaste dagar.

i går:
1. Var hos min barndoms bästis Marie. Snyltade våfflor. Snackade skit.
2. Läste ut ännu en bok.
3. Gosade med Leia på soffan.
4.Gosade tyvärr inte med Konstapeln. Det knarrar i trosorna när jag går. Nästan.

Idag:
1. Caroline hedrade mig med att avlägga en visit. Jag hedrade henne med att ta på mig byxor innan hennes ankomst. Jag diskade också. Smink och tandborsten skippade jag. Det var ju Caroline och inte Kungen som skulle besöka mig.
Carolines mobil ringde hela tiden. Det gjorde inte min. Jag fick mindervärdeskompelx. Caroline är populär. Det är tydligen inte jag.

2. Cyklade i ösregn med Leia, flera meter till biblioteket. Det kändes som minst en kilometer. Leia lånade "spöket Laban" på Dvd. Jag har sett den 5 gånger idag. Tycker nog att Laban var taskig som ritade en så ful teckning och gav sin pappa i födelsedagspresent. Förövrigt verkar Laban vara en schysst kille, speciellt om man jämför med Teletubbies. Utan att säga för mycket och riskera att åka dit för mordhot, men träffar jag det efterblivna H*vete som hittat på Telerövies, då har han/hon satt sin sista potatis.
För att avreagera mig, utan att riskera en trevlig plats på Kumla anstalten har detta spel kommit som en välsingnelse:
http://www.kaninkul.com/games/1480/teletubbies.html
Muuuuhahahaha, Glöm inte att sätta på den skräckinjagande musiken när ni njuter av detta otroligt välskapade spel.

3. övningskörde med Kapten Hultman. Parkeringsträning vid Konsum. Ingen bil kom till skada under övningarna. Tack gode gud.
Kapten:
- Inte så fort, inte så fort, broooomsa.
Jag bromsade inte.
Nästa försök, Kapten:
- Inte så fort, inte så fort, Du kör för fort.
Jag körde fort ändå.
osv...Så höll vi på ca 40 minuter. Rutan immade igen. Jag fick nog.
Värt att tillägga: Detta scenario utspelades på konsum parkering. På valfri motorväg låter det tvärtom.
Kapten:
- Tryck på gasen. Öka farten. Såååja, kom igen lite snabbare iväg nu, då ser man ut som en "proffsig förare".
Jag puttrar ändå i 60 till andra traffikanters stora förtret.

4. Maria hjälpte mig fixa till min egenhändigt avkapade lugg. Hon kom direkt från träning i full gympa mundering och var kanske lite ängslig att hon skulle lukta svett. För Marias kännedom berättade jag att jag uteslutit tandborstning i morse. Maria bjöd på ett tuggumi innan hon började klippa.

smärtköping..

Har du varit i Smärtköping?
Det har Konstapeln..
Jag var blott en åskådare på första rad.
Hur hamnar man i Smärtköping? Det vill du nog inte veta, men för Konstapeln gick det till som följande.
Efter en helmysig helg ute till sjöss, så släppte han ner "garden", slappnade av och tänkte förmodligen att inget kunde gå fel just denna dag. Det skulle han aldrig gjort. I ösregn puttrade vi hem från örnäs, i ösregn skulle han lägga till med båten vid båtbryggan. Själv plockade jag undan överbliven mat i godan ro, allt var frid och fröjd. Om man bortsker från ösregnet och jätteplumset som snart skulle bryta tystnaden.
Plumset följdes av stånkningar, pustanden och stön.
- Vaaa gör du Lars? Hörde jag Leia fråga gång på gång. Jag sprang upp ur båten, alldeles lagom för att beskåda Konstapeln simma klädsim och försök till att kravla upp ur vattnet. Det är inte första gången han druttar i sjön med kläderna, kanske skulle börja kalla honom för farbror Melker i stället?
Skillnaden den här gången var att han faktiskt slagit sig efter som att bommen till båten "dämpade" fallet ner i spat.
Som om inte detta skulle vara nog.. När vi väl satt oss i bilen och skulle fara hem, var han nog fortfarande lite chockad och mina föreläsningar om att vi skulle köpa en livboj o hänga på båten gjorde kanske inte saken bättre. Stackars Konstapeln, han lyssnade på mitt tjat, funderade en stund, förklarade att det inte får plats en livboj på båten och backade ut bilen. Jag började dilla om livräddningskurser och PANG!! Så hade han backat rakt in i ett träd. Han gick ur bilen. Svor högt. Gick in i bilen igen. Körde några meter. Gick ur bilen igen, tittade på sitt inbucklade flak, skrek lite, knöt näven och slog till den redan skadade bilen. Sedan flyttade han sig ytterligare några meter från bilen, stod stilla och trampade hårt i backen som ett litet barn, gick i cirklar, svor några ramsor till, samtidigt som han rabblade: "jag är så trött på mig själv" som ett mantra. Satte sig i bilen, och sen åkte vi. Från olycksplatsen och hem. Så gick det till när konstapeln hamnade i Smärtköping.

Förra helgen var det båtfest. Det skriver jag om en annan dag. Nu måste jag lägga mig på soffan och läsa. Har klämt tre tjocka romaner på en vecka, svårt att sluta ju:-)

Ska lägga upp lite fler bilder också! Men det gör jag i morgon...
Ziri pruttar inte inne längre föresten. Om det inte är panik förstås. Alltså väldigt sällan.
Gud så gött!

Cooolaste tjejjen!


Darlings:-)

Leia:-) badflickan! med Anki 2, Anki 1 gick ett tragiskt öde till mötes, detta åtekommer jag om.

Agnes T Svansson

Fd Prutthund:-) Kan nästan våga titulera henne som helt rumsren!

RSS 2.0