orka....




Måste slå min mattelärare/fader en signal för att bestämma möte...
Det är dags nu. Går inte att skjuta upp längre...

så var det dags igen!

Näste man till rakning! Konstapeln har intagit sjukbädden. Det verkar dock inte röra sig om vinterkräksjukan, utan om annan ännu oidentifierad sjukdom. Det enda jag kan bekräfta i nuläget är att han har en rad otrevliga symptom:

Diarre
Muskelvärk
spänning över det lurviga bröstet
feber
extrem svaghet
överdriven ynklighet

tack!

thank u goood lord for vår braskamin.



"Peta in en pinne i brasan,
hämta ett par öl och revbensspjäll.
Tanka bilen rensa ur förgasaren,
lappa mina jeans så är du snäll...
å min älskling.....
Stoppa pipan ,hämta mina tofflor.
Tack för kaffet, blev det kvar till dig ?"

Något att fundera på

Hänt i veckan. Plats: Ica, Kil. 

Undertecknad hade beslutsångest inför det svåra valet av toapapper.

Jag: Alltså, jag tror fan man tjänar på att låta bli att köpa sånt här jävla fattig papper.
(syftar på en gul påse av märke "spar"(?)

Dinkie: Jaa, det är ju skit lite på rullen


Jag: man hinner inte ens torka sig förän det är slut?!

Dinkie delar med sig av en viktig observation: De har liksom bara fluffat upp pappret för att luras.

Jag: mmm, det är fan sant.
(jag synar rullarna lite extra)

Dinkie: Jag ger mig fan på, att i själva verket är det max 2 meter på en sån där jävla rulle.

Jag: sant, men hur mycket tror du det är på en sån här rulle då?!
(pekar på papper av bättre märke)

Dinkie: vet inte?

Jag började granska ett skithusrullepaket av finare märke, "Skona", och kan konstatera att det är ca 35 m på varje rulle. En förpackning innehållande 8 rullar x 35 meter papper ger ju 280 m papper. Förpackningen kostade ca 24 kr. Jämför det då med den gula förpacknigen uppfluffat fattig papper som kostar ca 14 kr för 8 rullar, men med sina ynka 2 meter per rulle (om Dinkies iakttagelser stämmer).. Då får man ju bara 16 meter papper.

Jag tror man ska satsa på att unna sig kvalitet. Det tycker Dinkie också, därför ger hon sina hundar billig Doggy hundmat, och lägger i stället stålarna på toapapper av finaste sort.


man ska veta att man lever!

Har gått omkring och skrutit senaste veckan över min "imunnitet" mot vinterkräksjukan. Leia hade ju det för över en vecka sedan, och jag blev inte smittad. Nattens händelser pekar dessvärre på motsatsen. Jag är precis som alla andra dödliga och det kan min spysmakande trut och sönderbrända bakdel intyga. Trodde fan min sista stund var kommen. Flera gånger. Men även den spådomen visade sig vara fel, eftersom jag sitter här i skrivande stund. Tyckte så jävla synd om mig själv och skickade ut ett sms i morse till de jag kunde fiska sympati från. Konstapeln skrev så sött tillbaka
"men ojoj, min stackars älskling, det var inte bra! puss puss"
Caroline verkade mest nöjd att hon själv sluppit, men menade på att om hon skulle få det, så skulle det vara nödvändigt att det skedde på engång, eftersom att hon skulle i väg och jobba sen. Mamma tyckte det var "tråkigt" och undrade om jag tyckte att "livet sög". Ringde senare upp Konstapeln sen för att få berätta min hemska historia lite mer nogrannt, så att han skulle tycka ännu mer synd om mig. Tyvärr satt han i en bil med de hårda gubbarna, förlåt, grabbarna bestående av Leroy, Tony och Morgan mfl.  och ville så klart framstå som hårdkokt själv, för att passa in i det salta gänget. Första han säger:

- "Tjeeeena Spyan!
Är du röö i röva?!"


Han mjuknade så klart lite när jag berättade min hjärtskärande historia om natten jag genomlidit med ca 20 minuters paus mellan skit o spy. Tror han tyckte synd om mig iallafall?!

Ah fy fan. Detta va ju ingen solskens historia. Missar grannens "klädparty" gör jag också. Suck...
 Och troligen skolan i morgon, men det sistnämnda sörjer jag ej.


lunchspecial



Dagens lunch:
Oj, var tog ett paket med 8 st cremefyllda muffins vägen?!
Nästa gång jag beklagar mig över min ständigt ökande vikt, ge mig på tafsen.
(såg det utrycket på Tv:n igår, var bara tvungen att använda det. Inte vet jag vad tafsen är, men det låter ju inge vidare att få på "tafsen". Verkar vara ett rimligt straff, när jag klagar över något som är högst självförvållat. )

lill lars?

haha...



Aktuella namn på honom där inne: Elias eller Adrian? Lill-Lars? Vad tycker ni? Snälla säg inte lill-lars.


Ziri och Leia

efterlyses!

Jag vill köpa RÖDA gummistövlar till Leia. Snygga ska de vara så klart!
Fanns på Asos för ett tag sedan, men snåla jag köpte inga då. Nu ångrar jag mig bittert så klart, eftersom de är slut i Leias strorlek och typ alla andra storlekar också för den delen. Hunter stövler va det, hur grymma som helst! Kostar på Asos.com ca 250 Kr. I Sverige ca 700:- .. Även om jag älskar Leia väldigt mycket skulle det inte fresta mig att köpa ett par gummistövlar för 700:- 
300:- Är smärtgränsen tycker jag. Egentligen onödnigt det också eftersom att det finns gummistövlar för 79:- på Skopunkten. Men ändå...

Hon har storlek 27. Om ni av en slump skulle få syn på ett par snygga röda stövlar. Säg te dåra! (Dinkie ge dig ut på Oslos gator och leta!)



Tretorn har ju också helt godkända stövlar, fast modellen verkar bara göras från strl 28 och uppåt, såklart...


Här är hennes vårjacka, den ska ju stövlarna matcha:-)


 


hmm



Dinkie har publicerat bilden ovan i sin blogg. Anledning? Jo, Tydligen har hon blöta drömmar om att få jobb som bildredigerare hos "Se & Hör". Måste erkänna att det krävs en oerhörd photoshop talang för att kunna åstakomma något dylikt. Dinkie har verkligen öga för detta med detaljer! Se bara hur hennes hår smälter in i bildens orginal persons frilla. Man kan nästan inte avgöra om det är fejk eller ej. Det är inget dåligt betyg från någon som är så säker på att redigera bilder i photoshop som jag. Önskar henne lycka till med jobbsökandet, och är övertygad om att med en bild som denna i portfolion så är jobbet redan kirrat!

Fint besök

Idag fick jag fin besök. Dinkie gjorde entre först. Det var härligt. Hon är ungefär som min slav. Först fick hon uppdraget att skjutsa mig till affären. Innan det var möjligt fick förstås Slavkie, jag menar Dinkie, plocka ur bilbarnstolen ur Larres bil, installera den i sin egen bil och lyfta in Leia. Sen fick hon passa Leia när jag var på banken. Sen lyfta ur Leia ur bilen och hålla reda på henne inne på Ica. Leia märkte genast av Slavkies underlägsenhet och tvingade henne, inte bara att dra barnkundvagnen, utan passade även på att manipulera åt sig en SvampBob tidning. Slavkie fick bära alla kassar. Väl hemma fick hon kaffe som lön för mödan, fikabrödet hade hon betalat själv. Naturligtvis. Någon gräns får man ju lov att dra. 
Sen kom Caroline, och tätt efter det jakthunds Jossi. Vi hade kafferep så att säga.




Passade även på att bjuda Jakthunden på köttbullar makaronies m gräddsås. I makaronerna rörde jag ner massor med smööööööööööööör.

På eftermiddagen när de första gästerna flytt fältet fick jag mer nobelt besök i form av fröken Steen. Inte den gamla haggan Caroline, utan den yngre snälla systern Therese, som förövrigt har det snyggaste namnet.
Hon berättade om att hon googlat på någon läskig massmördare. Springer runt här hemma som en skygg kastrerad hankatt nu. Blir ju mörkrädd bara någon säger Bu. Konstapeln är i Kalmar på "ångbåtsmaskinistutbildning", så jag får bita i det sura och sova själv i natt. Men jag har ju jyckarna och Leia lus såklart. Jag fick en semla av Therese iallafall, så jag förlåter henne för att hon berättade om sitt googlande. I utbyte av mat eller godis förlåter jag det mesta. 


ziribus och leialus

Ovant att inte Konstapeln spatserar runt hemma. Har börjat vant mig vid att ha honom hemma för jämnan. Leia noterade också hans frånvaro och oroade sig för var han skulle sova.

leia: Har han någon säng då?
Jag- jadå, det har han.
Leia: Men kan han ta med den och visa mig?
Jag: Vad menar du?
Leia: Jag vill se på sängen (korkade morsan, fattar du inget?!)
Jag: Ok.. nja, jag tror inte det går, han har nog bara lånat den.
Leia: jaha...

skitens dag

Idag har hittills inte variten en dag av kategorin "bra dagar".
Det första och största nederlaget upptäckte jag i morse klockan 05:45. Föresten, hur kan en dag bli bra när den startar med att man tvingas kliva upp ur sängen innan klockan 06:00? Slog på datorn för att försäkra mig om att mina CSN pengar hade gått in som de skulle. Hade de det? Nej. Just snyggt när man har 35 fattiga kulor på bankkontot. Det räcker för fan inte ens till en tåg biljett till karslstad. Min täta kille fick hosta upp cashen som betalade min resa till skolan i morse. Nu sitter Jag iallafall här o glor. I skolan allstå... Konstapeln ska hämta mig efter sitt läkarbesök i Arvika. Runt klockan 12. Dryyygt! tanken var att jag skulle sticka ner till stan och fördriva tiden... Men men. Jag har ju inte ens pengar till stadsbusshelvetet! Jävla fitt CSN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Såå.. lugn och fin....

I dag ska min morsa på Guldbagge galan. Får väl se hur det går. Hon har försäkrat mig om att hon inte kommer att låta denna händelse stiga henne åt huvudet. Men vad vet jag? Skulle inte förvåna mig om hon börjar benämna kändisarna med endast förnamn hädanefter, och tala om dem som om det skulle vara gamla bekanta. 

Jossan hälsade föresten på igår med sin korkade hund. Måste börja göda upp männsikan snart, hon har rasat från lönnfet till jakthund på senaste, men nu tyckte jag mig se att det faktist övergått till tjackhorasmal. Alltså snäppet värre än jakthund. Dags att äta smör Jossi!  

Jossi before:





Jossi After:



OBS! bilderna är montage.


Brio sing!

I lördags åkte jag och konstapel Berg till storstan. Planen var att köpa nån fläktmojäng till luftpumpen. Den var slut. Kikade in på Baby proffsen i Skåre för skojs skull och hittade en barnvagn i stället. Jättefin, ett visnings ex så det var halva priset. Konstapelns plånbok sjöng av glädje.
 Brio Sing heter modellen, vår är svart!



I dag har vi haft söndagsmiddag! Caroline, Andreas och Leroy (konstapeln också så klart) var middagsgäster!
 Caroline hade mascara, det hade inte Leroy. Inte Andreas heller. Förstnämnda var förövrigt på besök i går också, även då (hör och häpna) sminkad. Jag kände nästan inte igen henne. Min trogna lort kompis, lika lodis (läs gravid) som jag, hade mascara. Hon hade ett stort pannband över frillan, men det var så man kunde ana att hon faktist tvättat håret också?! Själv var jag fet i håret, finnig och osminkad. Tur för henne att hon åtminstonde hade de sedvanliga mjukisbrallorna. Annars hade hon fått gått hem, trots det faktum att hon dyrt och heligt lovade att det var gårdagens mascara rester som satt kvar. Det är helt ok att sjunka ner i fulhetens träsk ett par månader när man är gravid. Det tycker jag i allafall. Vet att Caroline också känner så. Det var nog bara en ren tillfällighet och engångsförestelse att hon hade målat sina ögonfransar.

Leroy och Konstapeln gjorde under middagen, sitt yttersta för att få Andreas till ett båtköp. Det var i en dröm som Konstapel hade för någon vecka sedan som denna ide kom till honom. Han såg i sömnen/drömmen hur kul det kunde vara om Andreas också hade en båt. Andreas verkade intresserad av att bli båtägare men var orolig för finanseringen. Leroy, som förövrigt har en ny lyxkryssare på gång, tipsade om Finax. Vi får se vad som händer.
Bilden nedan är iallafall Leroys nya vrålåk för er som är intresserade. Tycker synd om hans tjej, hon kommer att få fäkta bort alla fruntimmer som flockas kring honom i sommar om han sjösätter denna fittmagnet.



Jag antar att man måste ha vissa visionsförmågor när man beskådar denna skuta. Tycker Leroy är värd en eloge för att han väljer att se det vackra i saker och ting. Det är verkligen en jättefin båt, om man bortser från det fula. Vilket är mycket. Men men, han är ju en händig karl, är övertygad om att det kommer bli en fin båt. Kanske inte i brådrappet men..

Konstapeln själv är förnärvarande helt besatt av båtar (det är iofs ett ganska konstant tillstånd vad det gäller honom) . Han har alldeles för lite att göra/tänka på. Stackarn måste vara understimulerad av sin sjukskrivning. För att tillfredställa sin stimulanstörstande hjärna kan han nämligen kliva upp klockan fyra på morgonen och skapa olika skalenliga ritningar på båtar som han vill bygga. Senaste modellen jag blev delgiven var en katamaran/husbåt på 12x5 m. I plåt. Jag fick t.o.m. vara med och besluta om det skulle vara ett runt eller rektangulärt fönster i fören. Sen har jag fått lära mig alla för- och nackdelar med hur en "vanlig" båt går i vattnet jämfört med en husbåt. Det kan ju tydligen bli lite "bulkigt" med sistnämnda. Den positiva aspekten är ju istället att den går väldigt grundt. Intresseklubben antecknar.  

Dryga två veckor kvar till Leias födelsedag. Frågade vad hon önskade sig. Fick följande svar:
- Något jag kan klippa Ziri (jycken)  med.
Jag tittar förskräckt på henne. Hon tänker vidare så det knakar.
- Det går bra med en snigel också. Som jag kan skrämma Ziri med.
Eventuellt kommer inte Leias födelsedags önskningar att slå in. Jag ångrar att jag frågade.

Ok! Har klämt några filmer under helgen:

the soloist, jättebra!

Taking woodstock, dynga

The road, uuuurk.. Bra, men man släpper den inte i första taget. Jag blev illa till mods av den, även om slutets budskap var fint. Nervipirrande..

Jolene, bra film om man bortser från slutet.


I lördags gick jag in i min 20 graviditetsvecka! Ska lägga in ett nytaget foto på min badbollsmage snart!

Nu måste jag gå och se på En annan del av köping! Funderar på att låta dem komma hit och filma Konstapeln. Tror att ett Kryck-mongo skulle förgylla serien ytterligare. (skojade bara... love u snutten!)

Tjoflöjt!



måste ju...

Måste ta tillfället i akt och tacka mina anhöriga för smeknamnet Etna.
Så långt som att det syftar på vulkanen Etna, det har jag förstått. Är också ganska säker på att smeknamnet anspelar på att vulkanen är "het", som jag, alltså snygg och sexiiii. Att det skulle ha något att göra med att Etna är exsplosiv, eldsprutande och oförutsägbar, det förnekar jag bestämt. 



Etna 

middagstips!

Går fort och till o med Konstapeln skulle klara det. Kanske Dinkie också, defenitivt jakthunds Jossan. Med andra ord, inte svårlagat.

Svin god köttfärssoppa! Serveras med en klick creme fraise i och vitlöksbröd! 

1 l Vatten 
3 Köttbuljomgtärningar 
3 Potatis
1 Morot
1/2 msk Margarin
1 Gul lök
200 g Nötfärs
1/2 tsk Salt 
4 tsk Paprikapulver
1tsk Svartpeppar 
3 msk tomatpure
1 dl Hackad persilja

Glöm inte att slänga i en klick creme fraise när du hällt upp i tallriken! Ha inte i det direkt i grytan för guds skull.. Det ser lite osmakligt ut då..

Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala under tiden potatis och morot. Skär potatisen i skivor, riv moroten grovt. Lägg potatis och morot i buljongen och koka på svag värme ca 10 mintuer. Skala och finhacka löken. Lägg margarinet i en stekpanna och värm tills margarinet blivit ljusbrunt. Fräs lök och köttfärs i stekpanan ca 5 minuter. Blanda ner kryddor och tomatpuren. Rör ner färsblandningen i soppan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Ha i persiljan.

Vitlöksbröd:

pressa ca 1 vitlöksklyfta i 50 g margarin (det underlättar när du blandar om du kört det nån sek i micron)
Ta antingen vanligt vitt rostbröd eller vanliga baguetter och dela på mitten (bagetterna alltså), smöra på vitlökssmöret.
Blanda ca 3 dl riven ost och 1 dl cremefraise i en tallrik, kleta på det på brödet och ställ in iugnen. 200 grader ca 10-15 min!

Skita gött!

UltraLjudet!

I går gjorde jag det efterlängtade ultraljudet.
Det blev lite chockartat, men nu så här i efterhand känner jag mig nöjd och samtidigt väldigt fläng.
Bakgrund till hela senariot är väl så enkelt som att jag ville verkligen ha en lilla syster till Leia och det var mitt sikte totalt inställt på. När vi väl var på ultraljudet och doktorn fick in en riktigt glasklar bild rätt upp under ungens "bakdel", kunde jag trots total avsaknad av doktorsexamen, se en pillevipp.
- ok, det där måste vara en snopp, sa jag.
- Ja, något som hänger ut är det defenitivt skrattade doktorn, som senare försade sig vid ett flertal tillfällen och kallade bäbben för "han". "Han ligger med huvudet nedåt just nu", "han vill inte flytta sig" osv.. Sist av allt frågade hon om det var något vi undrade över.
Jag (fattade fortfarande inte) : Men är det en kille eller?!
Hon: Ja, det är det.

När det väl var klart sa jag inte så mycket på vägen ut, utanför sjukhuset sa Konstapeln typ:
Det blir ju bra det här, Jag vet ju att du så gärna hade velat att det skulle vara en tjej men..
Jag - börjar stortjuta. Grinar tröstlöst hela vägen till Burger King, får en hamburgare och blir nöjd igen.
Nu så här i efterhand, kan jag nog tycka att jag var lite väl rabiat, eller dum i huvudet kanske. 
Det var ju ett tillsynes friskt barn i min mage, inte ett skit att grina över med andra ord. Jag skäms faktist nu, och vet att jag ska vara tacksam, att jag kan få barn överhuvudtaget. Man tar så mycket förgivet, antar jag.. Stackars Lars som tyckte ultraljudet var bland det häftigaste han vart med om, också beter jag mig som en bortskämd skitkorv. Får skylla det på hormoner (som allt annat) och chocken. Vet egentligen inte varför det kändes så viktigt att det skulle vara en flicka?! Känner mig nöjd faktist fast det var en kille:-)Och även fast jag får tapetsera om.
Namnförslag till pojke, mottages tacksamt! Elias toppar min lista just nu, men det är ju ett tag kvar:-)

Hormonerna är faktist allt annat än roliga nu.. Krävs noll och inget för att jag ska brinna av som en raket. Här om dagen kokade jag inombords när jag upptäckte att "de jävlarna" på ica hade placerat den röda mjölken, som jag numera föredrar, längst ner. Ända längst ner på golvet i kyldisken faktist. Tänkte ilsket att det garanterat var nån komplott mot alla fläskisar, som jag.. Något i stil med att, när man upptäcker att den står allra längst ner, så orkar man inte böja sig utan tar istället den blåa vatten mjölken, som står inom "räckvänligt avstånd". 
"De ska fan inte få manipulera mig", tänkte jag och trots att det innebar en nästintill gymnastisk rörelse, fick jag tag i den röda mjölken. Den feta goda mjölken. Börjar jag bli sinnesjuk?

Stackars jossan, hon mår inte så bra och har blivit jätte smal. Jakthund style. Tyvärr fick även hon smaka på min hänsynslösa ilska under helgen. Jag skrek "jävla Cp mongo" åt henne, inför halva släkten, bara för att hon inte tryckte "ordentligt" på soda streemern. Jag har väldigt dåligt samvete för detta och ber härmed, inför alla läsare om ursäkt. Jag älskar dig Jossi.

Förövrigt: MatteTenta i morgon. Wish me luck... Kapten H förtjänar ett pris av något slag för sitt tålamod. Min hjärna förtjänar också ett pris. Fast av annan typ. Omatematiskaste hjärnan i komunen?

Förövrigt två: Sitter och googlar barntapeter på lediga stunder. Ska ju plötsligt inreda ett pojkrum. Detta kräver lite planering. Leia ska ju också få ett nytt rum, så hon behöver ju också nya tapeter.
In trade har mycket fina tapeter. Dyra tapeter...

Leias rum?!

Uni royal



Pip

Pojkrummet, vete tusan?!
Lite frestad att, precis som alla andra, ha stora stjärnor på tapeten. Har sett en väldigt mörkt marinblå med vita stjärnor som jag skulle kunna tänka mig. Annars får det kanske bli ränder?


Bäbbe rum?!

kids@home (midbec)



(den blåa, så klart:-) )



midbec decandence

nää.. får fundera på detta ett tag till. Det brinner ju inte i knutarna än.
Konstapeln "kryckmongot" Berg måste ju få en fungerande fot först och främst, så han jag slutföra bräduppsättning mm på övervåningen. Sen kan vi flytta upp kontoret, göra om nuvarande kontor till Leias rum, och sen sist, leias nuvarande rum till bäbis rum!

Tips!


Lite tips för att fördriva helgen:-)

Igår såg jag the time travelers wife.  Kan rekomendera den till alla suckers för kärleksrullar.
I början är den lite udda, man får ge den en chans! Den handlar ju som titeln antyder om en tidsresenär. Som sagt lite udda:) 
 Bölade gjorde jag, det får erkännas. Förra veckan stortjöt jag förvisso när en kärring vann Volvon i postkodsmiljonären... Men till filmens försvar - brorsan erkände modigt nog på sin facebookstatus att han grinat, så vi får anta att den faktist är sorglig/rörande och att det inte bara är mina hormoner som spökar.



Tilltugg som jag kan tipsa om, till filmen (akta så du inte sätter i halsen när du grinar)
Varma mackor med tonfisk röra: (4 mackor ca?!)

Rätt mkt riven ost, ca 5 dl
Gräslök klippt i småbitar (efter tycke..)
1-2 dl creme fraise
en rejäl ( 3 msk?) klick majonäs
tonfisk (inte riktigt en helburk, men typ)
Kletas ihop i en bunke och smetas sedan på vanligt hedligt vitt rostbröd.
Ungen 175 grader 15 min.

Härligt... Hultman hängrövs revanch!

Stor rumpa bra för hälsan  

(Källa: AFTONBLADET.SE)

Jennifer Lopez kan skatta sig lycklig – med den baksidan är


Tycker du din rumpa är för stor? Bra – en stor rumpa är nämligen bra för hälsan, visar en ny engelsk studie.

Flertalet studier har visat att det finns goda hälsoeffekter för de som har lite extra fett på höfter och lår. Men den här nya studien fastslår att det extra fettet kan hjälpa till att minska risken för diabetes och hjärtsjukdomar, skriver Livescience.

Genetiskt

– Det har varit känt länge att fettfördelningen är viktigt för hälsan, säger forskaren Konstantinos Manolopoulos, vid Oxford universitet i England, till Livescience.

Nästa steg för forskarna är att ta reda på hur kroppen fördelar fettlagringen, runt magen eller på rumpan. Till viss del är det genetiskt. Det är även olika för män och kvinnor, kvinnor har mer fett på rumpan och därför även en lägre risk för hjärtsjukdomar.

Skyddande hormoner

Studien kom fram till att fettet skapas på olika sätt på olika ställen på kroppen. Fettet på magen kan förbrännas lättare men kan sättas i samband med hjärtsjukdomar och diabetes och även öka risk för inflammationer. Men fettet längre ned på kroppen, främst på rumpan, producerar hormoner som skyddar mot just de ovan nämnda sjukdomarna. Mer forskning måste nu göras för att säkerställa resultaten.

Manolopoulos menar att fettet som lagras på höfterna och rumpan stannar lättare kvar när de väl har kommit dit, vilket är bra, trots vad vi än må tycka när vi inte kommer i våra jeans längre. Desto mer fett vi har runt höfterna desto mindre är risken för att utveckla diabetes och hjärtsjukdomar senare i livet, hävdar han.

(aftonbladet.se 14/1-10)


För det är ingen vanlig dag..hurra.. hurra!

Måndag- INTE ultraljud :-) Var nog otydlig i förra inlägget, det är ju nu på måndag 18/1 som ultra ljudet ska äga rum, inte förra måndagen som precis passerat.

Men iaf, denna måndag- Konstapeln operarade sin fot (läs klöv). Härligt, tycker jag och alla andra i Nedre Frykens Båtsällskap. Kommande sommar behöver vi inte blunda och ta skydd för att hålla kräkreflexen under kontroll när Konstapeln stegar förbi med sina nakna vidunder till fötter (läs klövar). Alla som har sett hans fötter vet vad jag pratar om. Vi får hoppas, att när gips och bandage får tas av, att fossingen blivit liten och nätt, inte fyrkantig och med en stortå som ligger pekande över de andra tårna. Urk!
Nu hoppar han på kryckor och är sjukskriven i hela 6 veckor. 6 veckor! Stämningen är redan god här hemma, igår tex:
Lars (har tråkigt) står i dörröppningen, med sina kryckor, och blockerar så att jag inte kan komma förbi. Det är det lilla som förgyller hans vardag numera.

(Konstaplo) - jaha, ååå vaaad vill duuu? Vill du komma förbi kanske? Se nej dä går inte...Nej nej! Du får inte komma förbi (läses i retsticke ramsa takt) 

(Jag) - Flytta på dig för fan, annars sparkar jag foten av dig!

( Konstaplo , med Ferdinand röst) - Näähhääämen älsklingen, vafför ä du så agressiv mot mig?

(jag) - För att du är så jävla jobbig, bara därför. 

Osv... Tillsist fick jag passera. Tack så mkt!

Tisdag: Fyllde han med foten år. 37 för er som undrar. Frågar ni honom är siffran dock lägre.
Jag uppvaktade honom så gott jag kunde med fina presenter (?), blommor och tårta. Han blev glad. Jag blev
fattig(are).
Skickade även ut en inbjudning via sms till berörd familj. Löd som följande:

"välkomna på Lars kalas som går av stapeln nu på lördag klockan 15:00, plats lekparken på Runnevål (om snön försvinner, så vi kan åka rutschkana) annars Bures Väg 6. Det blir fiskedamm och godisregn, kalset avslutas sedan med korv i bröd. Födelsedagspojkens önskelista:
presentkort på Kils trä och Bygg
porrfilmer med mkt analt
en verklighets trogen Lösfitta
stjärtkulor
röda tofsar med nypfunktion som kan fästas i bröstvårta
Knästrumpor med spets"

Min käre far, kaptenen, (som förövrigt precis lärt sig SMSandets ädla konst,  i samband med att han äntligen fått en kvinna på kroken,) svarade:

"tack för inbjudan. Tobbe och jag kommer. Köp ej stjärtkulorna. De köper jag. Kram pappa."
Kort och koncist, men fullt begripligt.

Ok..

SNart fyller Leia Peia Lingonfjärt 4 år! Ska köpa vårskor till henne tror jag. Tro nu inte att jag är en taskig morsa som "bara" ger ungen kläder, fast alla barn egentligen vill ha leksaker i födelsedagspresent. Leia är inte som alla andra ungar...
Hon blir mkt gladare över kläder, bara de är av rätt märke, färg osv. Godkända Märken: Pippi lånstrump, Mimmi, Hello Kitty. Godkända färger: Rosa, lila, eller ev vilken färg som helst bara det finns något glittrande på plagget. 
Kan inte bestämma mig för vilka bara...skor Alltså..


Converse skorna, super snygga! I rosa så klart..Lite jobbiga att sätta på bara. Skulle vara ett blixtlås på sidan..
Tyget blir säkert skitigt snabbt, och den rosa färgen kanske inte är så lätt att matcha med jacka?!
Laredoute och asos.com har jättebra pris på converseskor. Typ 250-350 kr!

 
Nike skorna: Troligen väldigt bekväma, snygga.. Lätta att ta av o på.. Kanske blir lortiga, men skinn är ju lättare att torka rent..

Mjaaa... får fundera på saken! Vad tycker ni???

Ekvationer och grisfötter!

I dag har vi klippt klorna på hundarna. Trist tyckte de båda, nu kan de inte klättra i träd längre.
Agnes trodde att vi skulle lemlästa henne och betedde sig precis som förväntat.. Sprattlade och kämpade precis som om jag tänkte klippa hela benet av henne.



Agnes i sin ungdom


Ziri, fortfarande ung!

Nästa vecka börjar skolan. Faktist nästan värt att gråta en skvätt för. Veckan därpå har jag matte tenta, då kommer jag garanterat att gråta en skvätt. Mina lärare kommer att gråta när de ska rätta den. Antingen av skratt eller förtvivlan, vad vet jag. Beror på vilken typ av humor de har antar jag. Innan den där bedrövliga tentan, som går av stapeln på torsdag (?), så har vi ultraljud på måndagen. Iallafall något att se fram mot! Jag drömde i natt att det var en liten tjej. Hon var så liten att när vi la henne i sängen så kunde vi inte hitta henne igen. Jag fick panik och började vika i sär lakanet och syna varje vrå av det. I drömmen alltså. I drömmen var Konstapeln boven i dramat, det var nämligen han som inte tittat ordentligt vart vi lagt i från oss henne. Hon var rosa. Och ca 1 cm lång. Jag hoppas vår bäbis blir lite större. Förlossningen skulle iofs bli lite lindrigare om ungen bara var 1 cm.
Kände att det sparkade i förrgår. Pick, pick som en liten fågel som pickade mig innifrån magen. Det kändes bra att tänka att det var bäbisen, men det kan ju förstås ha varit gaser också. Det har jag gott av.

Igår var vi på kalas hos storebror Per, även känd som Poppen (?)
Det serverades god mat och tårta och kvällens samtalsämen i huvudsak var: Fot-operationer, grisfötter, negrers matkultur, svettlukt och andra trevliga företelser som att bli utelåst från sin egen bil. Det sista hade tydligen drabbat Lars mamma Gerd. I sann Mcgyver anda hade hon turligt nog haft sinnesnärvaro nog att minnas att hon hade en stickning i väskan. Genom en ca fem centimeters stor springa i fönstret, hade hon petat ner den för att få upp låset. Historien är förstås inte slut här, tydligen hade lagens långa arm i blåa uniformer dykt upp. I deras ögon såg det nämligen ut som att mamma Gerd var i färd med att kapa fordonet med stickningen som tillhygge.
Som tur var köpte de hennes förklaring, hjälpte henne att dyrka upp låset och Gerd kunde ta sin stickning och puttra vidare. 

För att återgå till mattetentan: Plangeometri, ekvationer, rympgeometeri. Ja, listan kan göras lång. Algebraiska utryck kan brinna i helvetet tycker jag. Det tycker inte Kapten Hultman. Han verkar tycka att matte är något vackert. Inte nog med att han vill att jag ska lära mig, han vill dessutom att jag ska komma i håg vad jag lärt mig. Inte lite han begär precis, med motiveringen: Det kan vara bra att ha i framtiden.
Jag vete tusan faktist. Jag ska ju bli låg/mellanstadie fröken och inte kärnfysiker. Frust o flås. Jag sliter mitt hår.



rövluvan

Leia pekar på en bild i sin sagobok:
-Titta mamma där är vargen.

Leia pekar på ytterligare en bild:
-Vad heter flickan?

Jag:
-Rödluvan

Leia:
-jaha, Rööövluvan!


Ett följdrecept på mitt förra recept tips. Eftersom att det troligen blir ungefär hälften av gräslöken över ska jag härmed tipsa om mer smaskigheter man kan använda gräslök till.

Ungsbakad falukorv med gräslöksås.
Skär en skåra i körven och proppa i vad du gillar. Tips: Ost, lök, tomat, senap, ketchup.

Lägg körven i en ungsform

Häll på ca 3-5 dl grädde i samma form som körven (beror ju på va mkt sås du vill ha.... med grädde menar jag riktig grädde, men för alla hälsofreaks, använd matlagningsgrädde då, eller grädde spätt med mjölk.  Tänk isf på att göra en liten redning med ca 1/4 dels glas med vatten och ca 1 mtsk mjöl och häll i, så den blir lite tjock)

Klipp ner gräslöken i grädden, salta lite grann och häll på lite vitpeppar.

In i ugnen i ca 20 min 200 grader.

Gillar man senap kan man ju klicka i ca 1-2 teskedar senap i såsen också...

Mos är ju gott till. Hemgjort så klart. Men det förutsätter jag att ni kan göra. Annars får ni väl googla.

UPPHITTAT



Upphittad i samband med urstädningen av vår lägenhet. Dök upp ännu en gång, i går, under städning av garderober. Tänkte reda ut detta nu en gång för alla. 
Alltså:
 Tämligen uppslitet p-rulle fodral. Filmen saknas dock.
Sönder tittad? Efter som att jag VET att min älskling aldrig skulle vara intresserad av att befatta sig med såna här snuskerier, undrar jag förstås om det är någon som saknar detta fodral? Vem har lämnat det? Leroy var här i går, men låtsades som att han inte förtstod ett dugg när jag slängde fodralet till honom och sa att han måste ha glömt det. Jag bad honom ta med det hem till sig igen. Då började han spela förvånad. När jag tänker efter verkade han nog lite väl förvånad. Jag slog nog spiken på huvudet helt enkelt. Om ingen annan träder fram och vill ha sitt fodral tillbaka, så får jag anta att det är Leroys.






Hormoner... gravid hormoner...irriterad!!!



När man är gravid, då kommer man undan med det mesta. Allt dumt man gör kan på ett eller annat sätt skyllas på graviditeten. Tur är väl det..
Man blir ju lite konstig. De två senaste dagarna, har jag helt utan förklaring kokat inombords. Allt folk har sagt och gjort i närheten av mig, har på något vis känts som de sagt eller gjort för att irritera mig.

Störmoment 1. Hundarnas framfart i soffan
Mina fina älskade prinsessor. De retar skiten ur mig, fast de är inte ens medvetna om det. Agnes är en klump. Hennes kropp är som en blandning av en kanonkula och en fryst julskinka. Det hindrar inte henne från att tro att hon är en liten kattunge. Som en ångvält möljer hon fram i soffan, stångas buttas och trampas. I går gick jag dock över gränsen och kallade henne för "din feta jävel" när hon hoppade rakt i ryggen på mig. Egentligen vet jag ju att den feta jävlen är jag. Men det var skönt att kalla någon annan det, som dessutom inte kan säga emot.  Hoppas det inte ger henne psykiska men och ätstörningar för all framtid.  Ska man syna i sömmarna, så är det ju egentligen jag som är skulden till agnes kanonkula kropp. Det är ju jag som matar henne... Hur som helst, de tigger när jag sitter med mitt älskade godis, så att man kunde tro att de är gatuhundar. Även detta, resulterade i att jag häromdagen skämdes över mig själv efter att ha väst åt de två små änglarna, något i stil med:
"Ni skulle inte ens få mitt godis om ni så bröt det ur min stela döda hand." Det gick ett tag, sen ångrade jag mig så mycket att jag bllev tvugen att dela med mig av mitt godis. Även om det sved. Någon måtta får det va. Får väl hoppas det var lite plåster på såren iallafall.

Störmoment 2. Paradise Hotell, flåsa en gång till om du törs.
Har aldrig följt det där fjant programmet någon annan säsong, men nu har jag så klart börjat. Är helt uppslukad av fyllebråk och intriger på kvällarna. Tyvärr vet jag inte om jag kommer att orka se på det något mer. Stör mig så inniiiiiiii H-vete på den där fläsande, viskande rösten - phhhhhhhhhhhhhhhhaaaradise hotell, du vet att du vill shhheeee... Eller: Phhhaaradise Hotell phhhresenteras ahhhv Shhhtahhhhy hhard, mhhhode på nhhhhätet" Sen är det ju den där jävla cidern va den nu heter, den väser hon också om. På riktigt, så bubblar ilskan så i mig när jag hör det. Så fort det är dags för reklam, och det är ju inte så få gånger precis. Då sätter väsandet igång. Måtte jag aldrig stöta på den kvinnan som spelat in den där rösten. Inte medans jag är gravid iallafall. Då skulle jag väsa på henne så att det flög saliv åt alla håll.

Störmoment Tre. Vagn vandalen på ica
det här har jag fortfarande inte kommit över. I går när jag handlat klart på ica, ställde jag mig som vilken annan regelrätt svenne som helst, i kön. Bakom mig stod en kärring. Plötsligt känner jag hur en vagn kör på mig i röven. Jag vet, den är stor. Men håller man avstånd så kan det ändå undvikas. Jag vände mig snabbt om och synade kärringen med min onskefullaste min. Hon låtsades som det regnade. Jag vände mig, och tänkte att "ok- för den här gåån"..  Så kör hon på mig igen. Andas Therese, andas tänkte jag. Det gjorde jag, andades alltså. Sen stod jag där och retade upp mig, tänkte att kör hon in i mitt arsle igen, då ska jag ta tag i hennes vagn och skrika åt henne att det spelar ingen roll va jävla bråttom du har så kommer du inge fortare fram för att du kör in i min röv. Håll avståndet din hagga. 
Sen skulle jag ju naturligtvis inte kunna visa mig på ica på flera månader. Som tur var körde hon inte på mig fler gånger. Men hon kunde väl bett om ursäkt.. Man märker väl om man skjuter vagnen framåt och det plötsligt tar stopp? Står det då någon vänlig själ där stoppet inträffade, kan man väl anta att man just kört på denne någon?

Störmoment fyra. Facebooks BH skandal.
Kan den idioten som hittade på att man ska skriva sin BH färg som status kontakta mig och förklara varför? Vilken vettig männsika vill läsa vad folk har för BH färg? Va? Rööövhålsrosa, eller svart? jaha. Spännande.

Störmoment 5. Att trampa på leksaker 
Leias leksaker. De ligger överallt. Jag tar bort dem. 5 minuter senare ligger de överallt, igen. Inga fler kommentarer.

Störmoment 6. Konstapelns sorterande i mitt "gömma fult porslin skåp".
det är inte själva sorterandet som stör mig. Det är vetskapen om att han stör sig på att jag, varenda gång jag plockar ur diskmaskinen, inte ställer sakerna "på sin plats". Vilket i sin tur innebär att nästa gång han plockar ur diskmaskinen och upptäcker detta, måste sortera igen. Han är en klok man, ibland. Och har ännu inte påpekat det, men igår var det så nära. Jag ställde in ett glas, där det uppenbarligen inte skulle stå, och han stod precis brevid. Det va nästan så jag såg hur han tog sats, men höll sig. Jag höll själv andan och förbredde mitt sura försvarstal. Men som sagt inget hände. Bäst jag tillägger, det behöver ju inte vara så här, han kanske inte ens tänkte/tänker på detta. Jag upplever det så. Och åter igen, om Konstapel Lars i egen hög person läser detta. Bra! Att du sorterar! Jag är en slarv. Men det stör mig inte. Hoppas det inte stör dig. Allt för mycket. Om det nu är så, bra/tur att du inte påpekar det. Vänta ett par månader med det.

Störmoment 7. Ekvationer
Kapten Hultman försöker lära mig räkna matte. Ekvationer. Han påstår att det är det enklaste man kan räkna i stort sett. Måste säga att jag beundrar hans tålamod. Jag undrar vilket mongo som har hittat på det här med ekvationer och varför jag ska lära mig det.




Dagens middagstips!

Här kommer ett middagstips som är både gott och enkelt.
Svårighetsgrad: Tillomed Dinkie eller Konstapeln can do it!

Kasslergratäng för typ 4 pers

Följande behövs

ca 1 dl gräslök (alternativt purjo)
1 dl majonäs
3 dl grädde
1 dl sweet chili sås (om det finns barn eller veklingar i familjen som inte gillar när det är lite spicy, halvera..)
ost
ca 400-500 g kassler
Ris
(champinjoner)


Koka ris för ca 6 pers enligts paketets anvisningar
Stek lite lätt på kasslern (ev champinionerna också) . Gillar du typ parikapulver kan man ju krydda m det..

Ta fram formen du tänkt ställa i ugnen, håll i grädden, löken, kasslern, majjon, sweet chilisåsen, o rör i hop, blanda i kassler o riset. Kleta runt och lägg på ost på toppen.
In i ugnen 200 grader, i ca 20 min.

Gott!

Hallå där inne!



Gravid magen V 16 (? har tappat räkningen.. )
Där inne ligger Lars junior. Eller är den kanske en liten lilla syster?
Vi får hoppas på det sistnämnda eftersom att Lars proppsar på att ungen ska heta just Lars (i andra namn) om det blir en kille. Lars Bandage. Stackarn.. Är det en brutta slipper jag att tapetsera om i Leias rum. Leia ska nämligen få ett större rum en våning ner, och bäbben ska få Leias rum. Måste fixa en större säng till henne också, hon börjar bli för stor för sin fina utdragssäng. Har inpsirerats av en jättemysig säng/koja som jag hittade på nätet. Konstapeln a.k.a Fixar frasse ska få bygga den. Han har till o med lovat att han ska göra det.


Här är den:-) Hur mysigt blir inte det?!

På onsdag ska herrn i huset sätta upp en vägg på övervåningen. Får se hur det går?! Då får jag ett lite mindre sovrum som dessutom ska tapetseras. Jag hade en väldigt smart plan när jag började leta tapeter... Tyvärr följde jag den inte. Att jag aldrig lär mig?!! Planen var, att visa Lars en tapet först, som jag inte så jättegärna vill ha, men låtsas som att jag jättegärna vill ha den. Då skulle han säga : Njaaa, nää. (.......)
Sen skulle jag visa den tapeten som jag egentligen helst ville ha, men låtsas att jag tyckte att den inte ä så jättefin. Då skulle Lars tycka att den tapeten var jätte snygg och att vi skulle ha den. Det kallas att manipulera sin gubbe, för er som inte är bekanta med termen.
Hur som helst satt jag o kollade tapeter på datorn, när Mr Man kom hem från jobbet helt utan förvarning. Just då hade jag hittat min absoluta favvo tapet, och blev så jävla ivrig. Vad gör jag? Följde planen? Näpp.. Glömde bort mig alldeles o hävde helt utan eftertanke ur mig: Kom o kolla den här tapeten vill jag jättegärna ha...
Sen hände det jag nyss beskrev ovan, fast tvärtom vad jag ville. Tapet nummer två som jag visade, som jag kan tänka mig, men inte gillade mest blev så klart hans favorit.

Från det ena till det andra. Vilken jävla natt jag har haft. Att vara gravid innebär bla att man får springa o pinka flera gånger per natt. Men det är inte det enda man gör på nätterna. I hjärnan utspelar sig de sjukaste och märkligaste drömmarna man kan tänka sig.

I natt drömde jag att jag gick in på statiol. Inne på statiol upptäckte jag att det var extrapris på skumtomtar. Jag blev överlycklig. 2 kronor påsen kostade de. Vilket jävla fynd. Jag plockade på mig ca 10 påsar, och var alldeles upprymd över att det bara skulle gå på en tjuga. När jag väl kom till kassan berättade kassörskan att man fick med en porrfilm på köpet, för varje skumtomte påse man hade köpt. Hon gick i väg och hämtade porrfilmerna, och jag tyckte det var skit pinsamt. När hon kom tillbaka med hela högen filmer, började jag ursäkta mig att jag inte kunde bära allt nu men att jag skulle hämta dem senare. Det värsta var att innerst inne va jag av någon anledning skitglad att jag fått alla porrfilmer, helt gratis dessutom..   Sen hände det pinigaste, när jag kom hem, då hade Lars också varit på statiol. Personalen hade helt sonika gett honom hela högen filmer, nerpackat i en påse och berättat att JAG glömt den där. Nånstans där ialla bortförklaringar, vaknade jag. Med ett ryck! Jag trodde fan att min sista stund var kommen så jävla rädd blev jag! Inte för att jag i drömmen blivit ertappad som porrfilms fantast, skräcken kom av annan anledning. Vi har nämligen stora spånskivor uppsatta i de stora sneda fönsterna som är brevid sängen. Finns ju inte en rullgardin i världen som funkar dit. Hursomhelst så hade den där stora skivan plötsligt vält och hamnade rakt i mitt nylle, eller ja, på hela min överkropp skulle man kunna säga. Ziri blev också livrädd och flög ur sängen o började skälla. Herre gud vilket uppvaknade ur porrfilmshärvan...




Tips för alla tråkiga kylskåp!

jag glömde ju att lägga in bilden på mitt fina kylskåp i förra inlägget!
Dekorfilm med världens bästa tjej som motiv. Lite kuligare än en vanlig vit kylskåpsdörr.

Finns att beställa, eget motiv på http://snyggkyl.se




Before and after!!!

Delar av vårt hus. Under renovering fortfarande:-)  I väntan på bäbisen får det nog bli lite omfördelning av rum också...



Köket, som det såg ut på mäklarens bilder. Alltså innan vi köpte det:-)

Efter: En liten uppfräschning, med färg och kakel:-)





Trappen, vi glömde ta kort när alla spaljerna var kvar, men de gick i samma härliga röda nyans som stommen...






Byrån jag slet ont med för att göra i ordning. När konstapeln sen kallade den skabbig för att jag slipat kanterna, så att den skulle se gammal ut, var han inte vatten värd...Konstapeln alltså..

Mäklarens bild av toan....











Före: Mäklar bilderna av övervåningen.




Efter: Vårt sovrum, här har vi ännu inte renoverat, men en vägg ska sättas upp bla och de bruna listerna i taket a´pizzera style ska bli vita. Vitmålad brädpanel ska sedan upp på väggarna..






Före: Mäklarens bilder av vad som idag är Leias rum.



Efter: Leias rum nu ... flickdröm i chockrosa och en coolig tapet från Sandbergs, ses på de anda bilderna

Sängen, har jag fått från min farmor, den sov hon i när hon var liten:-)



Blomlåda från Lagerhouse



Mäklarens bild av det som nu är Leias lekrum. Hon har sitt sovrum på övervåningen och Lekrummet i anslutning till vardagsrummet:-) I bakgrunden av bilden finns även den vackra spaljen att beskåda. Idag är den ett minne blott.



Leias lekrum nu.. Eget kök gjort av en "lack" hylla från ikea.
Spisen är ditmålad och på ligger en plexiglasskiva. Diskhon är en gammal rostfri bunke och kranen kommer från vårt gamla handfat:-)



Band of Brothers

Vilken tur för alla pang-pangälskande karlar där ute, att SVT bestämt sig för att köra Band of Brothers serien en gång till. Konstapeln såg ovanstående serie, när den visades på tv första gången, han har den även inspelad. Nu, trots detta, har jag fått ge avkall på TV:n, för nu ska ha se skiten igen. Eftersom att han aldrig utgör något speciellt stort hot mot mitt fullspäckade tvschema annars, så lät jag det gå an för denna gången. Faktum är att jag bestämmer över fjärrkontrollen jämt. Ingen konkurens alls, från den nästan alltid "jagälskarattsovaframförtv:n" sambon. Får väl se om han orkar hålla korpgluggarna öppna nu då, när det skjuts och krigas på dumburken. Ska smyga på honom snart.

Nyår! Nyår, var som förväntat jättemysigt! Kunde inte ha varit bättre, god mat och mys med mina älsklingar i vacker miljö. Vi smet hemmifrån på nyårs förmiddan, innan skjutandet började. När vi kom fram till slutstationen, herrgårds hotellet Tössestugan, packade vi upp och gjorde oss hemmastadda. Sen skulle vi softa lite framför tv:n.. Hur som helst, det enda man då kunde skåda var förstås myrornas krig. Kontapeln, som numera går under namnet Fixar Frasse drog slutsatsen ganska snart att det troligen berodde på att parabolantennen var full med snö. Han gick ut och inspekterade, samt konstaterade att så var fallet. Han kunde också konstatera att parabolen satt inte bara 3 våningar upp, utan även högst upp på husets skorsten. Skam den som ger sig, tänkte han vi kallar fixar frasse och började med sina bara händer. att krama isbollar av pudersnö. Sen skulle han pricka parabolen, så snön flög av, var tanken. Tyvärr var risken för förfrysning och amputation för nära och det kändes nog ovärt att bli av med händerna för att ge frugan tvkanaler. I stället fannn han EN tennisboll på flaket, som han vrängde i väg mot parabolen. TRÄFFADE på första och enda kastet så att snön daskades av, och vips så funkade tv:n perfa. This is a true story. The story about a man, a ball and a war against the snow. Jaja... Ibland är han bra o ha, den där stönbocken.


Här bodde vi! Helt ensamma! Och inga spöken kom det.. Synd att jag inte fick med parabolen på bilden:-D


Förätt: Skagenröra och räkor


Varmrätt, fläskfile fylld med vitlöksost, soltorkade tomater och basilika. Mina som synes hemgjorda potatiskroketter, sås och bäbbe morötter.
Leia fick på egen begärna avnjuta Abbas fiskbullar i dillsås i stället. Hon är en sann gormand.

Efterrätt ala Hultis, Vaniljglass med smält choklad och egengjord hallonsås

Dag två gick i pulkaåkandets tecken. Konstapeln satte på sig sin vuxen sparkdräkt och tog med sig Leia ut i kylan.
Hundarna var också med och sabbade så gott de kunde. Väldigt kul att jaga pulkan, och väldigt svårt att förstå att man bli roadkill om man inte flyttar sig..

Agnes avslöjar inte hemligeheten för Ziri, om att man ska hålla sig ur vägen. Hon är ganska smart och har insett att en platt Ziri utgör ett nästan obefintligt hot om att ta pinnarna.
Bättre att låta henne bli överkörd, resonerar den omtänksamma (läs gnidna)  Agnes.

jaga pulkan är skoj...


Leia-dyngnöjd
Lars-Livrädd

kan vara den sötaste ungen jag vet:-)

Stiliga i sina overaller?!

Nu ska jag gå o kika om jag möjligen kan hitta konstapeln i sittande ställning framför tv, sovandes med truten som en fågelholk.

Häj!


RSS 2.0