gravid cravings...

Folk frågar ofta om man fått något särskilt sug i samband med graviditeten, det finns ju en viss föreställning om att gravida bruttor käkar murbruk och allt som kommer i dess väg. Jag äter inte murbruk och jag har svårt att tro att någon annan gravid kvinna gör det heller?! Egentligen äter jag inga konstigheter alls, jag är helt enkelt sugen på ALLT i mat väg. Allt. I stora mängder. Enda avvikelsen vad födan gäller är att jag börjat dricka apelsinjuice. Det har inte inträffat sen kräkfyllorna i gymnasiet då apelsinjuicen var på besök i magen som groggvirke. Många år sedan dess. Det händer också att jag drabbas av ett starkt sug efter hund filè. Ofta i samband med att Ziri sliter som ett vild djur i kopplet under promenader. Konstapel kotlett kanske också är udda sak att vara sugen på, men det har faktist hänt. Speciellt när han har åsikter om vilken typ av gardiner jag ska sätta upp osv. Något jag däremot går igång på alla cylindrar av är lukter. Att komma in på Biltema tillexempel, är som att göra entre i himlen för min näsa och mina sinnen. Comforts nya sköljmedel med orange kork är också oslagbart och spolarvätska mmm, eller vad sägs om nya gummistövlar?! Leia fick ett par nya idag. Frågan är bara vem som har störst glädje av dem? Hon eller jag? De står framför mig nu, i skrivande stund. Fortfarande kvar i förpackningspåsen. Då och då sticker jag ner ansiktet där i för att ta ett djupt andetag. MmMmMMMmmMM.. Vet inte hur jag ska kunna skiljas från dem. Eller lukten av dem rättare sagt. När Leia låg i magen var det Konsums tvål som gällde. Blå vit tvål. Den rev jag ner med rivjärnet och hade i en tallrik vid soffan. Sen låg jag där på kvällarna och körde ner fingrarna i tvålen och drog den under näsan. Kan inte riktigt förklara varför, eller känslan i mig när jag gör det.. det liksom bubblar i bröstet och killar/växer i halsen. Helt sjukt. På riktigt.


Nya pjuxen. Med ett portätt av Konstapeln på sidan. Snygga va?! Och väldoftande!


 
Gravid Vecka 30 (på lördag..)

halkbana

Halkbana och kör inte med knark i kroppen kurs ("riskettan") bokat. Känns som man skulle behöva ta med sig ett antal människor bosatta i kil på det sistnämnda..
Riskettan 9/4 kl 9:00
Halkbana 3:e maj kl 7:30

Ett steg i rätt riktning..


jaha ja :-P

En utskrift från Expressens nätupplaga, Expressen.se
Eva Sternberg.

Hemmapapporna är livsfarliga för barnen

I förra veckan gick Anna Carlsson upp med en doktorsavhandling på högskolan i Malmö. Anna Carlsson har vetenskapligt bevisat att barn under ett år, har råkat illa ut under de senaste tre åren i Sverige. Olyckfallsfrekvensen bland dessa barn har ökat med mer än trettio procent! Bland äldre barn har olycksfallsfrekvensen i stället gått ner.
Varför ökar olyckorna för barn under ett år?
Varför bara i Sverige?
Alla inom barnsjukvården vet.
Men det är bara jag som törs säga som det är.
Olyckorna - som kan handla om allt från otäcka fall till att skållas av kastruller med hett vatten som parkerats alldeles vid spiskanten - beror på att en majoritet av Sveriges politiska partier har bestämt sig för att lägga sig i småbarnsfamiljernas liv, direkt från födseln. Mammor som överlämnar ansvaret för spädbarnet på pappor får till och med bonus av staten, om de gör det tillräckligt tidigt i statsmakternas ögon.
Under flera år har jag påpekat, att den svenska föreställningen, att mammor kan bytas ut mot pappor under barnets första år är livsfarlig.

Vi kvinnor har sedan tidernas begynnelse utvecklat oss själva, vår hjärna och vårt sammanhang för att på bästa möjliga sätt ta emot det späda barnet vid födseln och ge det näring ur vår kropp och omvårdnad i vår famn. Män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt.
Inget samhälle i världen har överlämnat åt män att ta hand om nyfödda barn - förrän vi i Sverige kom på den vansinniga idén i samband med industrisamhällets genombrott och Alva Myrdals avsky mot sin mor.
När jag talar med människor inom den svenska sjukvården och frågar om de märkt att barn under ett år far illa när de tas om hand av sina pappor, bekräftas mina misstankar.
Sjukvårdspersonalen vet att jag har rätt och att jag har kommit något viktigt på spåren.
Men varför undersöker inte forskarna sambandet mellan hemmapappor och barnolycksfall?
Varför skriver inte kvinnliga läkare böcker och informerar föräldrar om riskerna?
De svar jag fått på mina frågor är beklämmande:
- Vi vågar inte!
- Vi får inga forskningsanslag!
- Vi vill inte bråka!
- Vi vill att det ska vara sant att män och kvinnor är identiskt lika!

Anna Carlssons doktorsavhandling ger oss nu möjlighet att verkligen utmana barnläkarskrået:
Hur många fler spädbarn och små barn ska behöva drabbas av olyckor, för att deras pappor har hand om dem?
Hur länge ska vi tysta ned olyckor med barn som fått fingrarna avklippta av bildörren av en stressad pappa?
Ett första steg för att bryta olyckstrenden är att vetenskapligt fastställa vem av föräldrarna som har hand om barnet vid olyckstillfället.

Eftersom ingen forskare vågar ta reda på sanningen, frågade jag Folkhälsoinstitutet om jag själv fick göra en sådan undersökning. En sur gubbe svarade:
"Det är oetiskt att ifrågasätta mäns kapacitet att ta hand om barn."
Hur många fler barn måste komma till skada på grund av detta tabu?


snart så...

I morse drabbades jag av en plötsligt övertygelse om att jag MÅSTE ta mitt körkort NU.
Sen fick jag en släng av ångest eftersom tiden innan Lill-Lars anländer är så knapp... Jag har ju slutspurten kvar i skolan också. Sköt upp som en duracellkanin ur sängen ca 7:50 och började googla på körskolor och skrev en lång"att göra lapp". I samband med skrivandet av "att göra lappen" dämpades ångesten en smula. Egentligen borde det vara tvärtom, eftersom den blev lång. Men det var så skönt att få det ur skallen och ner på ett papper. Antar att det är därför Kapten Hultman har stora arkiverade högar med "att göra lappar". Han skulle utan tvekan kunna sy sig ett 15 meter långt lapptäcke av alla lapparna. Han lägger ca 1 dags arbete åt att skriva lappen, sen lägger han den i en låda tills de nerskrivna sakerna har runnit ut i sanden och det är dags att börja fila på nästa lapp.

Så tänker inte jag göra. Jag har ju bara en lapp att bocka av. Det borde jag ju klara. På två månader..(hjälp!)

Två månader kvar till deadline, Att göra:

Boka halkbana

Boka handledarkurs med Leifi

Gå handledarkursen med Leifi, och skicka in papprena till (..vart man nu skickar in dem ??)

Ta reda på vart man ska skicka handledarpapprena

Boka riskettakurs (vilket jävla påfund...1000:- för att sitta i tre timmar och lyssna på hur farligt det är att köra drogpåverkad.. Känns som väldigt väl investerade pengar...)

Övningsköra tills det bara är skit kvar av morsans Polo och däcken hänger som gamla disktrasor efter den

Plugga teori tills jag grinar

Skriva teoriprov

Köra upp

Samla ihop pengar för att finansera ovanstående

Läsa 5 st specialpedagogik böcker

Skriva ett ca 10-13 sidor långt arbete i specialpedagogik (deadline torsdag kl 16:00)

Fila ihop en lämplig redovisning om specialpedagogik  (deadline måndag 13:00)

Läsa en jävla massa böcker om estetik

Skriva ca 30 sidor examensarbete om estetik i skolan

Föda barn

Slut på listan.

Ok? Va tror ni? Två månader? Rimlig tidsplanering? Njae, men det mesta borde jag hinna med iaf! Gör jag det har jag innan juni månad är över Lärarexamen mot låg och mellanstadie, körkort, och är tvåbarns mor. Hur fint låter inte det? Vuxenpoängen slår i bott!





Afrika

Utflykten

Destination: Arvika
Orsak: En stålbåt
Bakgrund: Konstapeln har fått dille på stålbåtar
Deltagare: Konstapeln, Leroy, Leia, Ziri, Agnes, Therese (Lill-Lars)

Utflykten kan antagligen beskrivas olika av varje deltagare. Leroy och Konstapeln kom till himlen, jag kom till ett båtskjul Arvika.
Leias fokus låg mest på att vi passerade ett Mcdonalds på vägen dit. Konstapeln och Leroy var djupt imponerade. Jag var kissnödig. Leia var uppspelt. Lill-Lars tyckte det var roligast att sparka på min kissblåsa.

Gubben som visade båten tyckte mycket om att prata. Han hette Lennart och tyckte även om att visa saker. Leroy och Konstapeln ville gärna titta på Lennarts saker. Jag ville se en toalett. Leia ville se Mc Donalds. När jag äntligen trodde att det var dags att lämna båtskjulet, ville Lennart berätta om/visa upp  sin motorcykel också. Jag gick till bilen och funderade på om någon ville se min kissblåsa. Den var säkert stor som en badboll, och därmed en riktig sevärdhet. 

Förövrigt kan jag konstatera att Mc Donalds i Arvika inte bara tvättar toasitsarna i diskmaskinen, de vet inte vad Chicken Chigago star är heller. Chicken = Kyckling. Vi fick koburgare. Både jag och Leroy, fast vi ville ha Chicken. Jag gick och bytte. Konstapeln fick rätt mat, men tyckte att dippen smakade armsvett. Inget som störde honom tydligen eftersom han ändå åt upp hela burken. Leia var nöjd.

Dagsläge: Vill bara tillskriva ett par punkter för eget minnes skull. Konstapeln vill väldigt gärna köpa stålbåten. Jag vet att han kommer att göra det om allt klaffar, oavsett mina åsikter. Jag orkar inte bråka heller. Någonstans innerst inne tror jag att Konstapeln känner att båda två borde gilla båten för att det ska kännas bra. Eller så orkar han bara inte höra mitt gnäll. Därför bedriver han en väldigt diskret övertalningsprocess nu, där han belyser mina fördelar i det hela. Exempelvis:
En stålbåt är billigare att åka i och har billigare försäkring, detta innebär tydligen om/när jag köper en bil, så är Konstapeln villig att lägga de pengarna på min bil (försäkring?)
Han kommer också att kunna vara hemma mer, eftersom att denna båt inte behöver så mycket arbete, vilket många de andra stålbåtarna han sett gör.
JAG får börja titta på tyg till dynor med mera. Mr Lägga näsan i blöt protesterade inte ens när jag sa att jag vill ha vitt och blårandigt (blir skitigt, opraktiskt).
Var detta slutar är det ingen som vet.


sovmorgon!

I dag började jag klockan elva. Härligt tänkte jag och fantiserade om "sovmorgon". Leia var av annan åsikt och vaknade kvart över 7. Plötsligt hade jag väldigt gott om tid.
Jag hann till och med duscha. Brukar jag aldrig göra på möran annars. Detta väckte starka reaktioner. Omgivningen måste ha vant sig vid faktumet att jag är en sunk numera. Farfar som skulle skjutsa mig till praktiken,  kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var för annorlunda med mig denna förmiddag.
Han undrade tillslut om jag hade "målat" håret. Tror han menade färgat. När jag väl kom till skolan var det ca 10 elever som undrade om jag klippt mig och påpekade hur fin jag var i dag. En av dem upplyste mig även om att jag luktade gott...

Till Dinkie & Vilda

Alla mina tankar till min goa Dinkie idag.


Ge HIT!

Jag har under helgen gått och byggt upp en stark övertygelse om att mitt liv skulle ta vändning till det bättre om vi införskaffade vissa saker. Det är märkligt hur det kan kännas ibland, att allt helt plötsligt skulle bli mycket bättre/roligare om man bara fick/kunde/köpa de sakerna man vill ha?! Jag är iallafall helt besatt av tanken att få tag i en snygg köksoffa. Och en stor väggklocka. Blocket är snart söndertittat, det kan erkännas. Kollar flera gånger om dagen och svär minst lika mycket över människor som lägger ut annonser där. Vad tänker de med?! Om man vill sälja något, skriv gärna följande: (nummer 1, lägg ut en bild för helvete!---->) Mått?! Bredd, höjd, längd? Tror de att man kan se sånt från en bild eller, om nu ens det finns någon bild...Amatörer..
Finns det någon där ute som vill sälja en kökssoffa till mig? Konstapeln är antagligen inte villiga att köra mer än 10 mil från komunens (Kil) gräns, vilket jag respekterar. Gärna en omålad billig sak som jag kan fixa till själv.. 
Ca 190 cm lång, höjd? och runt 60 cm bred




Bild stulen från:
http://2.bp.blogspot.com/_V6Qq-WfZj6c/Sc_oDgVimoI/AAAAAAAAAR8/OQDA3kepWg4/s320/K%C3%B6kssoffa+v%C3%A5ren+09+15x18.jpg



Bild stulen från:
http://www.blocket.se/stockholm/Nymalad_Gammal_Kokssoffa_26281483.htm?ca=7&w=3

Bild stulen från:
http://www.blocket.se/dalarna/Kokssoffa_baddsoffa__hallmobler_25895460.htm?ca=7&w=3



Väggklockan (någon som vill köpa den åt mig? Bara 1500:- please?!




yxlarsa

Känner att jag mer och mer efterliknar kil profilen Yx-Larsas gångstil (och kroppsform).
Undrar om han också har ont i ryggen?

självdiciplin

I går kväll låg jag på soffan. Det hör inte till ovanligheten. Tankarna snurrade från det ena till det andra,  och jag hade en väldigt givande inre dialog med mig själv. Det hela mynnande ut i att jag lovade mig själv att börja tänka på min vikt. Att jag faktist måste bli av med kilona efter graviditeten kändes plötsligt så verkligt. 
Nu får det vara slut med frossandet, tänkte jag...
Efter ca 10 minuter kände jag att all tankeverksamhet gjort mig hungrig. 
Jag gick ut i köket. Gjorde tre varma mackor i ugnen med (ungefär) ett 5 cm tjockt ost, creme fraise o tonfisk lager på. Sen smällde jag i mig dem. Fort som fan, innan Konstapeln skulle hinna hem (risken är stor att jag hade tvingats dela med mig då). Antar att den inre dialogen var bortkastad tid.  

På tal om Konstapeln så har han gett med sig gällande tapeterna i sovrummet. Det blir alltså de vita med blåa blommor på. Jag är mycket nöjd.

Hej svejs!

det var inte jag...

av någon anledning är det blött på hallgolvet.

Leia (pekar på pölen) : NÄÄÄ vad är det här?
Jag: Det är blött? Varför är det så?
Leia: Det är DINKIE som gjort det, jag vet dä!
Jag: Dinkie? Haha, jag det är det nog.

Inte för att jag sett röken av Dinkie på ett par veckor, men det känns ju bra att tro att det var hon.


Djävulen!

Jag sammanfattar disskusionerna angående val av tapet till sovrum:

- Måtte djävulen ta alla karlar.

Vårt sovrum lär inte se röken av ny tapet inom någon snarare framtid.



Det är tydligen för mycket "grönt" i denna. Den är för "turkos".
Tack ändå tapeten, för din medverkan. Jag tyckte mycket dig och är övertygad om att jag inte kommer hitta något i närheten så bra som dig.

hundskrällen...

Snart får jag inte plats i kontorsstolen stolen längre.
Sitter här, 20 Kg tyngre än vanligt med ena handen på tagentbordet och den andra handen djupt begraven i en chipspåse. Undrar lite hur det blev så här? hmm.. Men jag är inte bitter. Jo det är jag. Som fan.
Så fort Lill-Lars ser ljuset så kommer jag att leva efter min egen påhittade diet. Robinsondieten.
Ris, Ris, ris, fisk, fisk och kyckling tills jag är tillbaka i min egen kropp igen. 30 kg fixade jag ju lätt efter Leia, får hoppas att det går vägen även denna gång.

Igår var vi på bio. Grodan och prinsessan! Det var mysigt.

Förövrigt?!

trött på att va fet. Trött på att vara gravid. Trött på mina ääääääääääääääääckelhundar. Agnes löper (har mens)  och är brunstigare än något man kan tänka sig. Hör inget annat annat, än krafsande juckande klor mot parketten, ziris hesa flåsande och slickljud. Det är så fantastiskt vidrigt... som att leva mitt i en porrfilmsinspelning.
Vinterpälsen lämnar de i drivor också. Som grädde på moset. Att dammsuga ger mig stygg ryggvärk, varpå Konstapeln tilldelats den uppgiften. Hans uppfattning om att det räcker att dammsuga en gång i veckan gör att våra laminatgolv ser ut som svarta heltäckningsmattor. Mysigt. I går fick jag nog och dammsög själv. Medans jag gjorde det, var jag bitter. För ovanlighetens skull. 

Ok. Något bra nudå, som motvikt till eländet med juckande, fläskighet och pälsdrivor. Jag har äntligen lyckats hitta tapet till både Leias "nya rum" (fd kontor) och Lill-lars rum. Dessutom ska jag till trä och bygg idag med Konstapeln och beställa (?!) tapet till sovrummet. Eventuellt. Om vi kommer överens. Tveksamt. Jag låg i morse och tänkte ut ett helt långt försvarstal ang. varför han skulle låta mig få just "den tapeten" jag vill ha. Taggad gick jag upp för att dra talet, men glömde vad jag skulle säga så istället blev det något i stil med "du får lita på mig. Jag har sett den i verkligheten. Den är snygg. Inte alls skrikig". Övertygande va?  Fick ingen värre varken respons eller mothugg men antar att helvetet bryter lös inne på Trä o bygg istället.
Har beställt tapet till lekrummet också. 
Ska visa bilder. Om någon är nyfiken...

 
Tapet till lekrum! (in-trade, themes of life)


Leias rum (midbec, Jimbo)


Den till vänster med bilar, till Lill-Lars (midbec, jimbo)


Troligen inte min sovrumstapet. Men om jag får igenom min önskan så..
Den finns i nån beige kulör också, känner min göbbe så väl att jag vet att han kommer att kräva att vi ska ta den beiga, men då kvittar de ju. För den vill jag inte ha. Då tänker jag om och letar upp något helt annat...

RSS 2.0