just det...


Glömde ju skriva att jag trivs så himla bra på min praktikplats. Jag har hamnat i en underbar klass!
I morgon serveras det dessutom stekt fisk och filsås i matsalen. Hoppas de har en skottkärra tillgänglig. Kan behöva det när jag ska fraktas därifrån. Mums!

händelser:




Enkelt och uppradat för överskådlighetens skull.

1.
 Leias 4 års besiktning på BVC
Slutade med en ombesiktning om 6 veckor.
Orsak?
Halvt blind och döv om man ska förlita sig på de mycket vetenskapliga (?) testerna. 
Leia skulle hålla en karta med bokstäver och peka på samma bokstäver som sköterskan.
Det gick bra, tills det blev tråkigt. 
Hörseln testades med pipljud i hörlurar. När pipet kom skulle en boll flyttas från en hink till en annan.
Det gick bra, tills det blev tråkigt.
Ordförrådet var dock förträffligt. Det enda ord hon inte spikade i boken var "ratt".
Förutom ovanstående avslöjades det att hon även är något pervers.
Hur?
Inledningsvis ombads hon rita en gubbe. Leia börjar rita en stor rund ring. I mitten på den stora runda ringen, sätter hon två mindre ringar.
Sköterskan utbrister glatt: Oj vad fint! Är det kanske ögonen?
Leia blir irriterad: Näeeej!!! Det är ju pupperna!
Jag stirrar vilt på sköterskan och känner hur min ansiktsfärg ändras.


2.
Helgens inköp
Jag har kommit in i graviditetens dyraste fas. "bygga bo fasen". Den går ut på att man vill ha det så fint som möjligt hemma så att bäbisen ska få komma till ett trevligt och ombonat hem. När Leia låg i magen bytte jag gardiner och skurade flera gånger i veckan. Så långt har det inte gått än. 
Detta har jag köpt:




Ny blomma nr 1. Den är jag nöjd över.


ny blomma nr 2. Pryder mitt köksbord. Väldans fint!



Förvaring till Leias leksaker i form av tunnor. Köpte plastbackar också, men de kändes inte värdiga en fotografering.


Leia fick också nya blommor av arten plast.





 
 
 


Gravid i Vecka 25!


V. 25 Leia känner efter lill-Lars


VFU

vad betyder det undrar ni säkert? Svar: Verksamhetsförlagdutbildning. Vilket är precis vad jag sysslar med nu och 5 veckor framöver. Slutpraktik sen examensarbete och sen är jag färdigutbildad lärare. Färdigutbildad arbetslös lärare om jag har tolkat arbetsmarknaden rätt. Hur som helst huserar jag på en låg-mellanstadieskola som jag själv varit elev i för väldigt många år sedan. Allt är sig likt. Jag är till och med i "mitt eget gamla klassrum" och undervisar. Cirkeln är sluten. Typ..

Något som också är sig likt på skolan är matsalen och mattanterna. Hela lågstadiet var jag extremt kinkig med maten. Nu älskar jag nästan all mat. Skolmaten också. Grönsaker däremot, grät inombords (och utombords ibland) VARJE dag när jag blev tvingad att äta det. Man var verkligen tvingad. Avsmaken växte. Hela låg och mellanstadiet. 6 långa år. Detta har gjort att jag än i dag får kväljningar om jag bara känner smaken av grönsaker i truten. På sin höjd kan jag ha lök i maten. Thats it.
Till saken: Första praktikdagen, matsalen:

Jag kommer i godan ro med min tallrik och ska ta mat, tallrik innehåller inga grönsaker.

Mattant får syn på min tallrik som inte innehåller grönsaker.

Mattant får för sig att det är hennes uppdrag att tvinga mig äta grönsaker.

Jag vägrar.

Mattant vägrar tillbaka, att förstå.
Mattant vill absolut inte att min tallrik och jag ska vara utan grönsaker.

Jag får tillslut förklara att när man är närmare 30 år, som jag faktist är, så vet man garanterat vad man inte vill ha på sin tallrik och det känns inte aktuellt att behöva bli tvingad.

Mattant ser mycket missnöjd ut.

Jag går tillbaka i tiden och förklarar att det är deras fel att jag hatar grönsaker, man ska inte tvinga någon att äta sånt de inte gillar.

Jag går därifrån med mat på min tallrik. Inga grönsaker.

Mattant har fått någon att irritera sig på.

Jag har fått min revange. Äntligen fick jag vägra.

Konstapeln är ute på uppdrag idag. Kommer inte håg vad han skulle göra /var han skulle. Det enda jag vet är att han är inte hemma. Alldeles tomt inne på kontoret. Äntligen får jag sitta vid datorn i lugn och ro utan att någon flåsar mig i nacken. Konstapeln har nämligen "företräde" till datorn eftersom att allt han gör är viktigare än det jag gör. Hela dagen, sitter han parkerad. För att hinna före honom och få några minuter, brukar jag springa direkt från frukostbordet och tackla undan det haltande Kryckmongot på vägen hit. Hursom helst så tar det ändå inte lång stund förrän han sitter på stolen bakom mig. Och "köar" för att få använda datorn. Stolen som hör till datorn är helt urgröpt. Känns inte som mina skinkor passar i den längre.

Idag visar Svt2 ett program klockan 20:00 som heter "Flytta hemifrån". Ville bara tipsa Jossan om det.

Häj!

?!

Seriöst, jag måste få veta.
Vem fan vill ha en motordriven mascara?! Vem klarar ens av att hantera en motordriven mascara klockan 06:00 när sminket ska på innan jobb/skola?!  Jag kan se det framför mig, hur man står där framför spegeln å svär efter att ha fått hela pannan svart, när man försökt hantera det vibrerande fanskapet..
Detta förbryllar mig varje gång jag ser reklamen...För ovannämnd produkt alltså. 
Höjden av lathet måste vara uppnådd, om man ens känner ett behov av en motordriven mascara. Jag slår vad om att det är en man som har uppfunnit detta?!


ziri the zlappis


4 års kalas!


Dekor i rosa:-)


Lyckades göra jordgubbsgele te tårtan tillomed, inte illa! Fast det var inte så svårt..

Leia trodde det var en krabba...

avtäckning, nya cykeln!

Ny jacka, ny cykel! Nöjd unge


montering på hög nivå, Dockhus

så nöjd blev hon

Moa o Leia

Födelsedagsbarnet och Konstapeln

blåååååååååååååååååååååååås

Gamla Agnes drog sig undan festligheterna och jobbade på solbrännan i stället


Ziri och Kingston plockade löss från varandra

Trött ziri

Ziri smyger på Leia som sitter brevid och äter kakor..

Mormor, min mamma såg föresten ut som en varig pizza i fejset efter en laserbehandling. Hon fungerade som en liten aptitretare, även för sanna tårtälskare. Frös gjorde hon också och ville låna en tröja, som matchade hennes nya hud. Jag förklarade att jag inte hade något köttfärgat och gav henne en grå tröja istället. Förutom det var det ett trevligt kalas.

missförstånd?


Leia är väldigt ivrig inför stundande kalas.

- När kommer de? NÄR kommer de? När?
Men mamma? kommer de snart?
kommer de nu? När skulle de komma då??
(om från början, repris, hela förmiddagen)

Jag (efter att ha svarat "snart" 100 gånger) : Ja vet inte?! Klockan halv två kanske. Jag kan inte veta helt exakt!

Leia: Va? Du heter inte isak!

Jag: Neej, va? Jag heter inte Isak?!

Leia: Du heter väl mamma?


VITPEPPAR

Vintern har ingen ände. Till allas förtret. Speciellt Ziris. Hon är så jävla lack på att vara säsongsanställd och därmed tvingas till ledighet under kallaste vintermånaderna. Sin frustration tar hon ut på sin chef, min konstapels, möblemang. Hon nöjde sig inte med något mindre än hans kära fotöljer, som är en av de få saker Konstapeln faktist tilläts behålla vid sammanslagningen av våra boenden för ett antal år sedan. Inte ett speciellt klokt val av Prutthunden, enligt min mening.

Vid flera tillfällen har vi kommit hem för att finna hörnen alldeles avgnagda. Inte bra. Konstapeln har utnyttjat varenda kunskap han fick med sig från syslöjden och lyckats lappa i hop trasorna. Idag när vi kom hem, såg det extra illa ut, varpå han typ svor en förbannelse över Ziri. Insåg att jag måste ta till åtgärder och öste fotöljhörnen fulla med vitpeppar. Nästa gång Prutten beslutar sig för att ta sig en tugga, kommer hon att bli väldigt förvånad har jag en känsla av. Smaken av härligt fotöljtyg kommer aldrig att bli det samma.

Mina enda farhågor, förutom att Ziri ska spruta eld och bränna ner kåken,  är att det blir Konstapeln som går i fällan och lägger sin hand i kryddan. Garanterat kliar han sig i ögonen, eller på annat vis få in pepparn i någon kroppsöppning. Det vore ganska kul. Faktist. Då får han liksom igen för att han håller hela handflatan på osten när han hyvlar. Eller för att han ockuperar datorn hela dagarna. Eller för att han inte klipper sina öronhår.

Nej nu vet jag, för att han är så innihelvete dryg med att släcka sänglampan på sin sida. Sa faktist till honom på skarpen häromdagen, att om han inte är vuxen nog att ta ansvar för en egen sänglampa, så kommer jag att plocka bort den...
Då fick jag till svar att han tyckte att det var så mysigt att se när lampan lös.
Jag frågade honom om han skulle tycka att det var lika mysigt att se lampan lysa ut ur hans röv.
Det tyckte han inte...
Sedan dess har han inte tänt lampan en enda gång. Så ska man handskas med sina karlar.
Det där sista, att han inte tänt lampan igen var en lögn. Han har den tänd ännu längre. Konstigt. Han kanske vill ha den där bak trots allt.






Idag har jag bakat morotskaka. Igår bakade jag kärleksmums. Jag såg på nya Beck filmen också. Den var sådär.
På lördag äre kalas för lilla prinsessan! Leia alltså, inte lars.
Hon får en ny hoj av oss. Jättefin:-) Tror hon kommer bli glad!



Gullunge!

Idag fick jag en present av min snälla kompis Caroline!
Hon hade verkligen prickat rätt, jag har knappt inga kläder som passar längre.
Jag är för fet för allt i min garderob. Texten på bröstet är ju direkt riktad till mig, och kunde inte vara mer sann. Att det sedan var en body gjorde ju inte saken sämre! Perfekt för att hålla upp min hängröv. Detta plagg kan säkerligen stödja och lyfta skinkorna minst ett par centimeter i från marken!



Näädå, Caroline är så söt! Hon har ju shoppat till Lars Junior:-) Klart han kommer bli en gullunge. Kan ju inte bli annat när man har en sån fager farsa...Morsarvet ska vi inte ens tänka på vad det kommer att bidra med.

Som tack för presenten "hjälpte" jag caroline med hennes matematik bekymmer. Bråkräkning. Hon såg ut som ett frågetecken och efter mina egna förklaringar fram och tillbaka, såg även jag själv ut som ett frågetecken till slut. Det måste varit en givande lektion.  

pinsamt ju:-S

Hmm... Hur dåliga var bidragen i melodifestivalen i går på en skala?!

Maten hos mamma smakade smask och inga bilder av Bengts katt så långt ögat kunde nå.


Helgens äventyr...

Igår åt jag creamy cheese chips och dipp av sorten Ranch. Som tilltugg till det hade jag även en Marabou mjölkchoklad. Det var härliga tider. Kombinationen av alltihop gjorde att det smakade kalopps i truten på mig. Märkligt kan man tycka. Men så var det. Kalopps är också gott, så det kändes ändå helt ok.

I morgon är vi bjudna hem till mamma på middag. Det var inte igår det hände sist. Skojfrisk som han är, Konstapeln, så frågade han mig om jag mindes hur det set ut hemma hos morsan. Nu var det väl ca två-tre veckor sedan jag var där sist, så jag minns hur det ser ut. Inte så senil än. Kunde ändå inte låta bli att fantisera om att det såg helt annorlunda ut nu. Att det hängde kort på Bengts katt på väggarna, och var rosa spetsgardiner i alla fönster. Inte vet jag varför hon skulle hänga upp något av de sakerna, men ändå. Konstapeln sköt till med att det säkert hängde massor av gitarrer i vardags rummet också. I morgon vet vi.


Nya väggprydnaden i mammas sovrum, där kortet på Jossan brukade hänga.



Upphittat i mammas soptunna





förr i tiden...

Konstapeln:

- "Det går inte snabbt när jag skriver precis.
Kanske skulle ha varit lite mer uppmärksam på skrivmaskinstimmarna i skolan"

En mycket klarsynt reflektion, forntiden ringde förut och ville ha dig tillbaka föresten.... Skrivmaskinstimmar haha...
Undrar om han var flitigare på hällristningslektionerna?


En bild på en skrivmaskin.

Nu äre Fredagsmys!

I kväll blir det fredagsmys efter konstens alla regler. Chips, dipp och choklad+ någon bra film! Jag totalt bojkottar Lets Dance. Vilken smörja.

Hur som helst! Har precis avslutat en av mina fredags ritualer, nämligen läsningen av Aftonbladet och Expressens fredagsbilagor.
Två saker vill jag ta upp:

Nummer 1: "Robinsongänget". Alltså, med risk för att att min avsaknad av sysselsättning ska avslöjas så måste jag få tycka till om ovanstående "gäng". Vad håller de på med?! Den där stackars Hans B som vann hela skiten, han blir mobbad!? Han var ju utsatt redan på ön, men man kunde väl tro att de skulle se klarare på saker och ting när de kom hem till verkligheten. Sen när är det ok med mobbning? Finns det någon åldersgräns för när det plötsligt blir ok att frysa ut människor? Ska man acceptera det för att de är "vuxna"? De beter sig inte speciellt vuxet, den saken är ju säker. Media är ju inte bättre, som skriver om pajkastningen, men inte lägger någon värdering alls i vad de forna deltagarna håller på med. Tycker någon borde sätta munkalvel på Anders Sjöström, alternativt ge honom en rejäl spark in the behind! 

 

Nummer 2:

Min typ av tjej.



You go girl !!!

Bitterfitta VS kryckmongo

Den här snön tar ju knäcken på mig. Allt man gör känns dubbelt så jobbigt. Konstapeln har som lök på laxen, beordrat mig att ta mitt ansvar beträffande snöröjningen. Personligen tycker jag han kan ta sina kryckor och snöröja själv. Man kanske kunde sy någon slags sele till honom, som man kan fästa en snö skyffel i? Så kan han hoppa fram och tillbaka på garageuppfarten med sina kryckor, iförd selen med den fastsydda skyffeln. På så vis kunde jag slippa. Då skulle bitterfittan i mig bli glad.

Igår uttryckte han även sitt missnöje över min sophantering. Att hiva ut soppåsen utanför ytterdörren är inte längre godkänt. Fåglarna kan tydligen picka på den. Därför ska påsen numera transporteras direkt från sopskåpet till soptunnan. Inte mellanlanda ute på trappen. Självklart kontrade jag ganska snart med en protest mot de nya tuffare reglerna.



Kontringen levererades skriftligt under ett pågående telefonsamtal.

Wooooow!

Invigning av min nya snygga blogg!
Inte för att på någotvis tala illa om den förra designen som Jossi gjort, men lite tamponglåda känsla var det faktiskt. Nu slipper vi den.

Förövrigt? jävligt less på snö. Ska gå ut i vårt mögliga garage och börja bygga/uppfinna världens största snöslunga. Jag räknar med att det kommer att ta någon vecka att samla in matrialet och ytterligare några dagar för själva byggnationen. När den är klar ska jag onekligen gå ut och blåsa bort vartenda uns av det här kalla pissiga djävulspåfund vi kallar snö. Hela Kils komun kommer att bli snöfritt. Halelulja. Nån måste ju ta tag i det här och avsluta eländet.


RSS 2.0