stora syster


leia och ziri

har ni?


KILSBOR! Har ni fått den här i postlådan än?
Tänk på mig när ni får den, för i år är det jag som har gjort den :-)



KOM VETTJA ;-)





förlossning m.m :-)

Tänk vad snabbt tiden går? Urusel på att uppdatera bloggen har jag varit, av legitima själ:-)
Är inte prio ett precis, när man just fått en ny prins i familjen.

Att Lill-lars sett ljuset, det har jag ju redan avslöjat. Men hur gick det till?
Ganska odramatisk händelse om man sätter den i jämföresle med en förlossning alá Hollywood där blod, svett och tårar sprutar samtidigt som den blivande mamman skriker hysteriskt nonstopp med galen blick. Faktum är att Kontsapeln varken blev kallad för någon form av könsord eller fick någon käftsmäll för att han "befruktat" mig, inte heller blev han ombedd att dra dit pepparn växer.
I filmernas värld brukar hela kalaset börja med att en halv syndaflod av vatten forsar ur någons bralla, och sen är det bråttom minsann. Det ultimata är ju om någon halkar i floden. Gärna den blivande fadern. Så blev det inte heller.

Under graviditeten, har man skapat sig en fantasibild av hur det ska bli när man äntligen får berätta för sin käresta att:
Nu är det dags!
Det är ju vad man väntat på i nio månader. Klart man föreställer sig ögonblicket som lite magiskt.
Kanske att man ringer när han är på jobbet, väcker honom mitt i natten eller dylikt. Givetvis ska han bli alldeles över sig given av oro och förstås av glädje.
I mitt fall blev det väl inte riktigt som i fantasin...
Vaknar vid kvart över 5 på morgonen och känner att det värker lite i magen, ut i ryggen. Konstapeln vaknar ungefär samtidigt och går inget ont anande på toan för att utföra en av sina sedvanliga morgonritualer. Jag är fortfarande inte säker på att det är värkar jag känner, så jag säger inget till honom. Ligger och klockar, vad som ändå visade sig vara värkar. De kommer med ca 5 minuters mellanrum. Väntar på Konstapeln. Fortsätter vänta. Och väntar.
När klockan passerat 6 och han fortfarande sitter på skithuset känner jag att jag börjar bli irriterrad. Inte för att han vet vad som var på gång, men ändå. Sitt gärna på toan i en timme?!
Tillslut var jag tvungen att fråga om han var färdig snart eller vad som händer.
svar:
-Nej!
Men va fan, tänkte jag, och sa:
- Jag har värkar
-åh fan, sa Konstapeln och blev plötsligt klar på två minuter.
Det var det magiska ögonblicket...

Klockan 8 åkte vi hemifrån,  mot sjukhusets förlossningsavdelning.
Vid 9 konstaterade de att jag var öppen ca 6 cm.
Jag stod upp genom nästan hela värkarbetet för att skynda på det hela. Lustgasen hade jag i högsta hugg hela tiden. Vid 12 var jag öppen helt och ca kvart över 12 tog de hål på fostersäcken, så att vattnet gick. 12:32 är han född. Efter ett par timmars värkarbete och 5 krystvärkar!
Konstapeln var en klippa (helt fantastisk!). Jag var en gud. Elias var en vacker som en sagoprins och lyckan var total. 

Jag hade ju funderingar på att ta epidural, men jag klarade mig utan. Tog något (som jag tror) heter livmoderhalsbedövning istället. Den hjälpte lite grann i ca en kvart. Det var mer besvär att få den, än vad den hjälpte. Blir det fler barn nöjer jag mig med lustgas.  


Någon timmer efter förlossningen


första natten, avdelning 11


Slagen hjälte och pappan till underverket fick ingen egen säng,
men det hindrade honom inte
från en tupplur.


lill lars


Så kom han till världen tillslut! Jag ska ge en mer detaljerad info om detta fantastiska ögonblick när tillfälle ges!
13/6 2010 kl 12:32
4285 g
52 cm



måtte djävulen ta alla skator...

Fan vad jag hatar skator. Äckliga fågelskrällen. Jag som är en djurvän i vanliga fall...
Det bor en hel generation med skator i grannens stora silvergran. Den står precis utanför vårt sovrumsfönster.
Klockan 3:00 drar de i gång med sitt skränande. Skatorna. I natt frågade jag Konstapeln om han inte hade någon kompis, som av händelse ägde ett hagelgevär. Jag såg framför mig hur jag skulle springa ut med geväret, fet och fylld av vrede, i endast trosorna (som är för små som allt annat) med stjärtklykan halvt blottad, och ställa mig under granen och blåsa av ett par salvor. Sen skulle jag skratta, så där galet. Som häxor och psykon gör på tv. Muhahaha Muhaha! Ja, ni vet.
Konstapeln påstod iallafall, att hans kompis Anders hade ett hagelgevär.
-Låna det då, sa jag
- Men det är ju synd om dem, de har ju ungar nu och grejer, sa Konstapeln.
Jag trodde först han menade grannens ungar, och fattade inte om han trodde jag hade tänkt skjuta skatorna när barnen var ute. Fattade dock ganska snabbt att han syftade på skatornas ungar.
Sen låg vi där och lyssnade på skränet en stund, vilket inspirerade Konstapeln till en lysande idé. Att lägga ut förgiftad skatmat. Inte vet jag varför det skulle vara bussigare mot skatbarnen? Nu fantiserar jag om en hink med arsenik och något som skator gillar att äta. Hängandes i silvergranen.
Enda som stoppar mig än så länge är väl samvetet.
To be continiue...


leia

leia visar ännu en hemsydd klänning:


GLÖMDE

Hur kunde jag glömma? I går tog Konstapeln ett stort kliv mot sina hemliga drömmar att bli Tv-hallåa.
Ni som följt hans karriär vet ju att han gjorde stor succe i tv 2:s värmlandsnytt. I går eskalerade stjärnstatusen ytterligare och han tog klivet från lokaltv till rikstäckande.
Även denna gång handlar det så klart om Freja. Konstapelns inblandning i den båten är ju ganska stor. Förutom ekonomin och bokningar, så har han även tagit på sig rollen som den snyggaste i Freja föreningen (egentligen är det Leroy)  och därmed utsett sig själv till Frejas ansikte utåt. Detta innebär vanligtvis inte speciellt mycket, då han för det mesta endast är kuttersmycke på båten. Men i går hände det sig, att Konstapel Kuttersmycke fick den äran att guida självaste Björn Starrin (Pölsa) runt på årets första tur med Freja. OCH ett TV4 team som spelade in det hela. Programmet sänds under sommaren och heter "svenska pärlor". Det får man förstås inte missa, just detta rykande heta avsnitt kommer att visas under juli. Leia var också med på plats, jag hoppas att hon kommer att synas i bild vid något tillfälle. En till jag önskar får lite tid i rutan är Frejas kapten, Tony. Han ville så gärna vara med i tv. Eller hur var det nu?

PS. Under förra veckan hade Frejas nya hemsida världspremiär. Det är jag som har gjort den. http://frejaaffryken.se DS


Björn Starrin och Konstapeln har samma frisyr.

övertid

I dag börjar övertiden. Jag som var så säker på att jag skulle få tidigare. Men tjii fick jag. Istället får jag gå här med mina svullna ballongfötter och undrar NÄR han tänkt komma?

I natt vaknade jag flera gånger och verkligen kände efter om jag hade några känningar. Jag drömde att jag ringde förlossningen. Vaknade och kände efter. Drömde att jag ringde mamma och berättade att det dragit igång. Vaknade och kände efter. En fet hund hoppade mig rakt i magen. Jag tänkte, nu måste det väl ändå hända grejer. Inget hände. Jag vände mig om i sängen och fick Konstapelns knä tryckt rakt i magen. Jag kände efter. 
Jag hade inga som helst känningar. 

Så nu vet ni det. Inga känningar. 

Förutom i fötterna då. Med risk för att låta som Jossan, men tänk om det är en blodpropp?
Det ömmar faktist lite i vaden. Som ett blåmärke ungefär. Fötterna är på bristningsgränsen till explosion. Det sticker i dem, de domnar och de är så jävla fula. Sprängs de inte snart, så sliter jag av dem själv.  

Påtal om Jossan så har hon hävdat rätten att få tillbaks sin säng. Jag har hennes säng. Tänkte att den var min nu. Så är ju reglerna när Jossan lånar saker av annan familjemedlem. När Jossan själv lånat ut saker, gällde tydligen inte den regeln. Hursom helst, läget var ju lite illa valt, men jag är ändå glad för jag ville ju gärna ha en ny säng. Så en smula tacksamhet förtjänar hon. Jossan. Tror att vi ska åka och köpa den nya idag, så här ser den ut:


  


urk på burk

Idag tog sötsuget mig till helt nya nivåer. En nivå som bara kan betecknas som ett lågvattenmärke av stora mått . Helt utan avsikt att göra en kladdkaka, rörde jag ihop en bunke med kladdkakasmet. Sen smällde jag i mig all smet. Jo men visst...


Osminkad, oduschad, ofräsh, och osund. Fler beskrivningar känns överflödiga.


hallååå

hallååå..Lill-Lars! Kom ut?!! NU!

Nyss tjuvkikade jag på säsogsavslutningen på Greys. Kunde inte hålla mig tills på onsdag, så jag pröjsade Kanal 5 play hela 25 riksdaler, sen satt jag som kletad framför datorn och bölade mig genom avsnittet.

Igår sydde jag en ny klänning till Leia:





I dag ska jag sy en till. Städa ska jag göra också. Det gör jag varje dag, av händelse att jag skulle behöva åka till BB. Det vore ju inte så kul att sticka i väg för att komma tillbaka från BB, med en nyfödd Lill-Lars och göra entré i ett råttbo. Rent å fint ska det vara!

skötväska

Den här har jag önskat mig av min morsa:



i dag har jag tråkigt


Very nice tyg som jag beställt, 

Fler klänningar till Leia ska sys :)
Jag tror att jag ska önska mig en flådig symaskin när jag fyller år. Inget ont om mammas som jag har på hemlån, men den är ju äldre än vad jag är. Skulle tippa på att den är i Konstapelns ålder. En fornlämning från stenåldern med andra ord.. Antar att mina chanser att faktiskt få en flådig symaskin i födelsdagspresent, just förvandlades till lika med noll. I allafall om han, som jag hade tänkt skulle köpa den till mig, läser att jag kallar honom fornlämning.

Förövrigt inget nytt. Lill-Lars ligger och gottar sig i magen och verkar inte ha några planer på att komma ut.
Men när man minst anar det, så kanske han skjuter ut som en raket? Eller något i den stilen. Att det blir något liknande en raketutskjutning är väl kanske inte troligt, men ska man gå efter Leias föreställning av det hela, så blir det så. Antar att jag gjort mig skyldig till denna "lilla missvisning". Allt för att komma undan diverse jobbiga situationer som kan uppstå när man har en fyraåring.
Har hon velat bli buren:
-Nej det går inte nu Leia, lillebror kan flyga ut då.
Eller när hon frågar om vi ska springa, eller om jag, precis som hon, kan hoppa på ett ben:
-Nej, nej, då kan lillebror ramla ut vet du väl?
Klok som hon är, så har hon ju full förståelse för detta, och slutar omgående att tjata.
Hon vill ju inte att lillebror ska komma farandes "ur mammas rumpa". (citat Leia)
Stackars barn, de är så lättlurade. Det är fult att luras. Därför ska man inte göra det. SÅ ofta.

   

Ännu mera tyg som jag beställt.....
Tänk om det kunde ligga i postlådan i eftermiddag, då vore jag sysselsatt ett tag framöver...




I går

I går var det Sveriges nationaldag. Jag hade inte en aning om det. Vilken patriot man är...
Såg några komma åkande i en röd golfcab med flaggor och hela fadderutten, inte ens då kopplade jag att det var Sveriges nationaldag. Jag tänkte, att de nog saknade några flingor i paketet. Tur att man inte bor i Norge, där är det nog en ganska allvarlig företeelse att glömma nationaldagen. Kanske straffbelagt med avrättning på öppen gata?

I går var förövrigt en händelserik dag.
Jag sydde ett lapptäcke, vi var på örnäs och hämtade sten, jag sydde en klänning till Leia också fikade vi med Morgan och Anita. De hade också flaggor på sin bil. Fast vid det här laget hade jag fattat att det var en "högtidsdag".


Agnes och Ziribus


Leialus:-)


Leia och Ziri motionerar, fast Ziri är aningens snabbare
 och har redan hunnit ett varv


Konstapeln påstod att det var 18 grader i ytvattnet?!


Älsklingarna


Lillråttan posar alá fågelhundstyle





Leia mannekängar i sin nya hemsydda klänning. Jag får passa på
för om något år är det väl inte coolt att ha en klänning som morsan sytt längre.


Haha, modellkarriär?


Sängkläder och en gammal gardin blev fin klänning


Lill-Lars nya filt, och en linslus

prutt!

Jag är så sjukt bitter.
Måste ta mig i kragen och skaka av mig den känslan...

Orsak:

Gårdagens uppkörning. Fick hastigt och lustigt en tid som någon lämnat återbud på.
Kör i ca 40 minuter och får godkänt på allt, UTOM att gubben tyckte att jag genade i vissa vänsterkurvor. KUGGAD. Igen. Förra gången förtjänade jag det onekligen, men den här gången?! Kunde han inte visat lite barmhärtighet och nöjt sig med att säga:
Du är godkänd, men i framtiden bör du tänka på att inte gena när du svänger vänster.

Nu blev allt helt upp fuckat.. Det finns inga fler uppkörningstider i sunne att boka, förän augusti. Toppen. Antar att det är ganska svårt att få boka körlektioner där under sommaren också. 
Jag får helt enkelt tänka om, boka ett par körlektioner i Karlstad och köra upp där. Finns lite mer uppkörningstider att välja mellan på så vis. Föda barn ska jag ju göra också. Det är ju ett oifrånkomligt faktum, känns som jag så gärna hade velat får körkortet klart först. Nu blir det liksom ett avbrott i alltihop, men det är inget att göra åt. Jag orkar inte mer nu. Får klämma ut Lill-Lars först, han berääknas ju komma om en vecka idag. Sen ta körkort. Snabbt, 20e juli går ju teorin ut vilket innebär att jag måste plugga om den skiten om jag inte fixar uppkörningen innan det..
Uuurk..


RSS 2.0